DOLAR32,3537% 0.31
EURO35,1307% -0.02
STERLIN41,0809% 0.14
FRANG35,9113% 0.56
ALTIN2.303,33% 1,13
BITCOIN2.292.3402.212

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti

Yaylacı Umut Ameliyat Oldu

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Yaylacı Umut Ameliyat Oldu

Köyümüz sakinlerinden Karşı mahallede ikamet eden -merhum- Ahmet (Hacı Mehmet) & Bahriye Sıbıç çiftinin oğulları Umut (29), bugün öğle saatlerinde fıtık ameliyatı oldu.
.
umut.
Umut Sıbıç (Yaylacı Umut olarak bilinen) bir süredir kasık ağrısı çekiyordu. Doktora başvuran Sıbıç’a kasık fıtığı teşhisi konuldu. Acilen ameliyat olması gerektiği ifade edilen genç, bugün öğle saatlerinde Kocaeli Devlet Hastahanesi’nde ameliyata alındı.
.
umut-2.
Başarılı geçen ameliyatın ardından müşahede servisine alınan Sıbıç’ın yarın öğle saatlerinde taburcu olması bekleniyor.
.
fıtık
.
Kasık fıtığı nedir?
.
Kasık fıtığı kasık bölgesindeki dokuların zayıflığı nedeniyle meydana gelen kasık bölgesinde zaman zaman girip çıkan yada sabit kalabilen şişlikle kendini gösteren cerrahi bir hastalıktır. Bu şişliklker öksürme , ıkınma ve ağır kaldırma gibi karın içi basıncının arttığı durumlarda daha belirgin hale gelebilir.
.
Kasık fıtığı kimlerde sıktır?
.
Erkeklerde kadınlara göre 7 kat daha sık görülür. Bunun nedeni erekeklerde testislerin karın içinde gelişmesi sonrasında da bir kanal vasıtasıyla skrotum içine inmesidir. Bunun dışında ; ağır işlerle uğraşanlarda , uzun süre öksürük ve kabızlığı olanlarda ve 70 yaş üstünde daha sık görülmektedir. Özellikle sağ kasıkta daha fazla fıtık görülmektedir.
.
Kasık fıtığı belirtileri nelerdir?
.
En sık başvuru nedeni kasıkta gelişen şişliktir. Bu şişlikle beraber zaman zaman ağrıda olabilir. Ayrıca fıtığın içine karın içi organ yada dokular girdiğinde karın ağrısı da gelişebilir. Unutulmamalıdır ki kasık fıtığı cerrahi bir hastalıktır ve tek kesin tedavisi cerrahidir. Kasık fıtığı teşhisi nasıl konulur:
.
Sadece muayene yeterlidir. Bazı durumlarda inguinal bölgeye yapılacak ultrason ek patolojileri ayırmaya yardımcıdır.
.
geçmiş-olsun.
Karaağaç Medya Genel Yayın Koordinatörümüz Numan Sıbıç’ın kuzeni olan Umut kardeşimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Allah (c.c.) acil şifalar versin.
.
Haber: Karaağaç Medya / Kocaeli – Orhan Köle
.

YORUM YAP