DOLAR32,3046% 0.54
EURO35,1288% 0.01
STERLIN41,1768% 0.56
FRANG36,3702% 0.03
ALTIN2.243,01% 0,71
BITCOIN2.226.468-2.84

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti

Koronavirüs Teşhisiyle Tedavi Altına Alındı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Koronavirüs Teşhisiyle Tedavi Altına Alındı

Sakarya’nın Kaynarca ilçesine bağlı İşaret Mahallesinde ikamet eden Birsen A. (47) Koronavirüs teşhisiyle tedavi altına alındı.

Edindiğimiz bilgilere göre Kaynarca’da faaliyet gösteren bir fabrikada işçi olarak çalışan Birsen A.’nın, aynı iş yerinde birlikte çalıştığı arkadaşı ve komşusu olan Emine İ.’de bir süre önce Koronavirüs tespit edildi. Salgının yayılmasını önlemek amacıyla Emine İ.’nin temas ettiği kişileri tespit etmeye yönelik başlatılan çalışmada, hasta ile temas etmiş olabileceği değerlendirilen Birsen A. da hastaneden aranarak test yaptırmaya çağrıldı.

Dün hastaneye giderek Koronavirüs testi yaptıran Birsen A.’nın da sonucu pozitif çıktı. Hastane personelinin bugün öğle saatlerinde kendisine sonuçları iletmesinin ardından evinden özel donanımlı ambulansla Sakarya Toyotasa Acil Yardım Hastanesi – Pandemi Ünitesine kaldırılan hasta, tedavi altına alındı. Kuru öksürük ve boğaz yanması gibi hastalığın başlangıçtaki olağan semptomlarını gösteren kadının sağlık durumunun şu an için iyi olduğu, hastanede yatışını ve tedavisini gerektirecek ciddi bir olumsuzluğun bulunmadığı, tedavisine Sakarya’da Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı bir öğrenci yurdunda karantina ve gözetim altında tutularak devam edileceği öğrenildi.

Akşam saatlerinde kendisiyle telefon görüşmesi yaptığımız Birsen A. haber sitemize yaptığı açıklamada, hastalık belirtilerinin birkaç gün önce başladığını ancak doktora başvurmasına rağmen ilk etapta tespit edilemediğini, şu anki sağlık durumunun iyi olduğunu, sadece kuru öksürük ve hafif bir boğaz yanması şikayetlerinin bulunduğunu, moralinin yerinde olduğunu, hastalığa yakalanmadan önce de ailece gerekli tedbirleri azami şekilde almaya ve uygulamaya özen gösterdiklerini, herhangi bir kimse ile fiziki temasta bulunmaktan kaçındığını, koruyucu tedbirler almadan çalışmadığını, evde bile maskesiz ve eldivensiz bir şekilde dolaşmadığını ancak hastalığın kendisine yine de bir şekilde bulaştığını ifade etti.

Haber sitemiz aracılığıyla ve kendi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla aile yakınlarına, komşularına ve arkadaşlarına selam gönderen Birsen A., herkesten kendisi ve tüm hastalar için dua etmelerini istedi. Karaağaç Haber olarak Birsen ablamıza ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Allah (c.c.) acil şifalar versin.

Birsen A, Karaağaç sakinlerinden Elmacı Mahallesinde ikamet eden -merhum- Kadir & -merhume- Zekiye Silik çiftinin kızları oluyor. Sakarya’nın Kaynarca ilçesine bağlı İşaret Mahallesinde ikamet eden Birsen A., evli ve 3 çocuk annesi.