DOLAR32,4611% 0.03
EURO34,8659% 0.29
STERLIN40,7836% 0.33
FRANG35,6691% 0.17
ALTIN2.464,22% 0,08
BITCOIN2.009.899-4.372

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti

Kandıra Halkı Depremzedeler İçin Seferber Oldu

Yayınlanma Tarihi : Google News
Kandıra Halkı Depremzedeler İçin Seferber Oldu

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetinde meydana gelen iki büyük deprem 10 ilde büyük bir yıkıma neden oldu. Türkiye tarihinin en büyük afetlerinden biri olan Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen bölge halkı için ülke ve dünya genelinden yardımlar sürüyor.

Kandıra halkı ise deprem bölgesindeki vatandaşlar için tek yürek oldu. Depremin yaralarını sarmak için 6 Şubat’tan bugüne seferberlik başlatan sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler ve vatandaşların destekleriyle çığ gibi büyüyen yardımlar deprem bölgesine ulaştırılmaya devam ediyor.

Başta Karaağaç, Pınardüzü, Akçabeyli (Potlar), Çamkonak, Babalı, Dikili, Kurtyeri ve Kefken’de ikamet eden vatandaşlar olmak üzere tüm Kandıra ve Kocaeli halkı yapılan yardım çağrılarına kayıtsız kalmayarak depremin ilk saatlerinden bugüne desteklerini sürdürmeye devam ediyor.

Vatandaşlar ve mahalle muhtarlarının toplayıp ulaştırdığı yardımlar, Kandıra Belediyesi personelleri ve gönüllü vatandaşların destekleriyle gruplandırılarak kolilere dolduruldu. Yorgan, battaniye, kışlık kıyafetler, halı, kilim, gıda kolisi, ısıtıcı, sıvı ve katı sabun, kağıt havlu, sırt çantası, ilaç, bebek bezi, mama vs gibi yardım malzemeleri elden ele uzayan gönül köprüsü ile TIR ve kamyonlara yüklenerek depremzedelerin yaralarını sarmak için yola çıkarıldı.

Destekler Artarak Büyüyor

Kandıralı çiftçiler, bugün depremzedelere katkı sağlamak amacıyla küçükbaş hayvan ve çiğ süt bağışında bulundu. Karaağaçlı hayırsever bir çiftçi, küçükbaş hayvanını satılığa çıkararak elde ettiği geliri depremzedeler için kullanılmak üzere AFAD’a bağışladı.

Yine Karaağaç, Pınardüzü, Akçabeyli (Potlar), Çamkonak, Babalı, Dikili, Kurtyeri ve Kefken’de hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar, ürettikleri 1 günlük çiğ sütü depremzedelerin ihtiyaçları için bağışta bulundu. Kampanya kapsamında hane hane toplanılan 3063 litre sütten yaklaşık 40 bin tl tutarında elde edilen gelir AFAD’ın hesabına gönderilecek.

Öte yandan Karaağaç sakinlerinden Kaynak Mahallesinde ikamet eden ve yürüme engeli bulunan Onur Kardeş, harçlığını depremzedelere bağışladı. Genç kardeşimiz, biriktirdiği bir miktar parayı Karaağaç Muhtarı Mehmet Elmacı’ya teslim ederken duygu dolu anlar yaşandı. Muhtar Elmacı, erdemli davranışından dolayı Kardeş’e sarılıp teşekkür ederken göz yaşlarını tutamadı.

Öncelikli olarak en acil ihtiyaç ürünlerinin toplanarak bölgeye ulaştırıldığını kaydeden Elmacı, “Büyük bir afetle karşı karşıya kaldık. Tüm ülke tek yürek oldu, afet bölgesine koştu. Bir taraftan enkaz altındakileri çıkarmak için çaba harcanırken diğer taraftan depremzede kardeşlerimizin ihtiyaçları için kenetlendik. Bu aziz millet, elinden geldiğince mağdur vatandaşlar için seferber olarak yüce gönüllülüğünü bir kez daha gösterdi. Afet Koordinasyon Merkezi’nce ihtiyaçlar doğrultusunda çalışmalara yön veriliyor. Kocaeli Büyükşehir ve Kandıra Belediye başkanlarımızla birlikte biz de süreci takipteyiz. İlk andan itibaren bir açığı kapatmak, yaraları sarmak ve vatandaşlarımıza destek olmak adına imkanlarımız ölçüsünde yardımcı olmaya çalıştık. Olmaya da devam edeceğiz. Milletimizin, ülkemizin başı sağ olsun. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Allah, milletimize ve insanlığa bir daha böyle acılar yaşatmasın.” dedi.

Karaağaç Haber olarak hayırsever tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, desteklerinin devamını diliyoruz.