DOLAR32,3046% 0.54
EURO35,1288% 0.01
STERLIN41,1768% 0.56
FRANG36,3702% 0.03
ALTIN2.243,01% 0,71
BITCOIN2.226.468-2.84

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti

Karaağaç Baht Köşkü’nün İsmi Değişti

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Karaağaç Baht Köşkü’nün İsmi Değişti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından 2016 yılında hizmete açılan Karaağaç Baht Köşkü Kültür Merkezinin ismi değişti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşların sosyal ve kültürel faaliyetlerini gerçekleştirebilmelerini sağlamak amacıyla 2015 yılı eylül ayında yapımına başlanan kültür merkezinin 09 Temmuz 2016 Cumartesi günü düzenlenen tören ve Mehmet Yay & Banu İmat çiftinin kıyılan nikahıyla resmi açılışı yapılmıştı.

Karaağaç Baht Köşkü Kültür Merkezinin İsmi Değişti

Kültür merkezine “Karaağaç Baht Köşkü” ismi verilmişti. Yaklaşık 4 yıldır yoğun olarak kullanılan binanın Karaağaç halkının resmi talebi ve girişimleri ile isminin değiştirilmesine karar verildi.

Yeni İsmi “Şehit Lütfi Kıcı Kültür Merkezi”

Karaağaç’ın eski muhtarlarından Halil Kıcı’nın oğlu, Remzi Kıcı’nın kardeşi olan ve 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda şehit düşen Piyade Çavuş Lütfi Kıcı’nın ismi verildi. Kandıra Belediye Meclisinde gündeme alınan konu, yapılan görüşmelerin ardından oy birliği ile kabul edildi.

Doğum Gününde Verildi

Alınan kararla ismi değiştirilen kültür merkezinin hazırlanan yeni tabelası, Şehit Piyade Çavuş Lütfi Kıcı’nın doğum günü olan 02 Mart’ta yerine asıldı.

Şehit Piyade Çavuş Lütfi Kıcı Kimdir?

02 Mart 1953’te Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlı Karaağaç köyünde dünyaya geldi. İlkokulunu Karaağaç İlkokulu’nda tamamladı.

Orta öğrenimini Kandıra Ortaokulu’nda tamamlayarak Ankara Kadastro Meslek Okulu’na girdi ve maddi imkansızlık sebebiyle 2. sınıftan ayrılarak Kandıra’ya geri dönmek durumunda kaldı.

-Merhum- (muhtar) Halil & -merhume- Taştan Kıcı çiftinin 8 çocuğundan 3. sıradadır. 02 Mart 1973 tarihinde silah altına alınmıştır ve 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’na katılıp Girne Kalesi taarruzu sırasında Piyade Çavuş olarak 22 Temmuz 1974 tarihinde şehit olmuştur.

Şehit Piyade Çavuş Lütfi Kıcı’nın kabri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Girne Karaoğlanoğlu Şehitliği’nde yer almaktadır. Şehidin ismi daha önce de Kıbrıs’taki bir kışlaya verilmişti. Ruhu şad olsun.

Bölgenin İhtiyacını Karşılıyor

Karaağaç – Fevzi Çakmak Mahallesindeki top sahası arsasına inşa edilen; düğün, toplantı, mevlit ve organizasyon gibi birçok etkinliğin yapılabildiği kültür merkezi, Kandıra Belediyesi tarafından cüzî denilebilecek bir ücret karşılığında Karaağaç halkının yanı sıra komşu ve civar mahallelerdeki vatandaşların da hizmetine sunuluyor.

Karaağaç Şehit Lütfi Kıcı Kültür Merkezi, 560 metrekare taban alanına sahip. Tek katlı olan yapıda; salon, servis alanı, depo ve gelin odası bulunuyor. Bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılayan binada, bay-bayan ve engelli tuvaletleri de mevcut. Çatısı çelik karkas şeklinde düzenlenen yapının zemini seramik kaplama, tavanı ise taş yünü asma tavan şeklinde düzenlendi. Binada ayrıca yangın alarm sistemi, seslendirme sistemi, cephe ve dekoratif aydınlatma sistemleri de bulunuyor.