DOLAR32,4901% 0.09
EURO34,8774% 0.33
STERLIN40,7378% 0.55
FRANG35,7225% 0.32
ALTIN2.483,23% 0,85
BITCOIN2.008.331-4.118

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti

Hayvanları Telef Olan Demir: “Belediye Başkanından Kuzularımı İstiyorum!”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Hayvanları Telef Olan Demir: “Belediye Başkanından Kuzularımı İstiyorum!”

Kandıra’nın Akçabeyli (Potlar) ile Karaağaç Mahallesi sakinleri son günlerde oldukça üzgün ve öfkeli. Çiftçilik ve hayvancılık yaparak geçimini sağlayan vatandaşlar, civar bölgelere salınan başıboş köpeklerin tarlada otlayan veya ağıllarda bulunan küçükbaş hayvanlara saldırıp telef etmelerinden dolayı mağduriyet yaşıyor.

İlk olay, beş gün önce Akçabeyli (Potlar) mahallesinde ikamet eden Kadir Güneş isimli vatandaşa ait 4 koyunun telef olmasıyla yaşanmıştı. Ağılında bulunan hayvanlara, civar mahallelere salınan başıboş köpeklerin saldırısı sonucu 4 koyun telef olmuştu. Sabahleyin hayvanlarından haber almak için ağıla giden Güneş, gördüğü manzara karşısında şoke olmuştu.

Köpeklerin koyunlarını parçaladığını ifade eden çiftçi, “Mahallemize bırakılan sahipsiz köpekler yüzünden 4 koyunum öldü. Öfkem ve üzüntüm büyük. Yetkililer bir an önce önlem almazsa bölgeye bırakılan hayvanlar bizlere de saldırabilir.” diyerek tepkisini dile getirmişti.

Benzer bir olay da üç gün önce Karaağaç Mahallesinde yaşandı. Karaağaç – Fevzi Çakmak Mahallesinde ikamet eden İsmail Demir’e ait iki kuzu, başıboş köpeklerin saldırısına uğradı.

Koyunlarını otlamaları için sabah saatlerinde evinin arkasındaki tarlaya götüren Demir, hayvanların başında bir müddet bekledikten sonra diğer işlerini halletmek için geri geldi. Yaklaşık yarım saat sonra hayvanlarından haber almak için tekrar tarlaya giden Demir, başıboş 5-6 köpeğin koyunlarına saldırdığını gördü. Panikle köpekleri kovalayan çiftçi, koyunlarının yanına vardığında kuzularından birisinin telef olduğunu diğerinin ise son nefesini vermek üzere olduğunu gördü. Evden bıçak isteyen Demir, hayvanlardan birini murdar (mundar) olmadan kesmeyi başardı.

Başıboş köpeklerin, kuzularını vahşice saldırıp parçaladığını ifade eden Demir, öfkesini ve üzüntüsünü dile getirdi. Karaağaç Tv mikrofonlarına konuşan çiftçi, “Buradan Kandıra Belediye Başkanımıza, Sayın Kaymakamımıza sesleniyorum. Köpekleri buralara salıyorlar, kuduzlar mı ne? Geldiler, burada hayvanlarımızı parçaladılar. Bu duruma bir an önce bir hâl-çare bulunmasını istiyorum. Başıboş köpekleri kısırlaştırdık diyorlar, gelip buralara salıyorlar, ondan sonra da sahip çıkmıyorlar. Mağdur oluyoruz, bir an önce gereğinin yapılmasını istiyorum. Belediye başkanımdan da benim kuzularımı istiyorum. Belediye başkanının haberi-bilgisi olmadan bu hayvanlar buralara getirilip salınmaz. Hayvan barınağı var ise bu hayvanlar toplanılıp oralarda bakılmalı veya köpekler nerelerden toplanmışlarsa kısırlaştırılıp o taraflara götürülmeli. Bir bölgeden topladıkları hayvanları başka bir bölgeye götürüyorlar, başka bir bölgeden topladıkları hayvanları da buralara getiriyorlar, bu böyle olmaz. Çözüm bekliyoruz.” dedi.

Karaağaç Haber olarak bizler de yetkililerden bu duruma ivedi şekilde önlem almaları çağrısında bulunuyor, mağdur çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

YORUM YAP