DOLAR32,5038% 0.08
EURO34,7826% -0.12
STERLIN40,2943% -1.04
FRANG35,7169% 0.28
ALTIN2.499,53% 0,61
BITCOIN2.112.2733.879

Nihat Tozan Mahkemelik Oldu

Yayınlanma Tarihi : Google News
Nihat Tozan Mahkemelik Oldu

Köyümüz sakinlerinden Topallar mahallesinde ikamet etmekte olan Nihat Tozan, babalarından kalan miras arazi için ablalarıyla mahkemelik oldu.
.
DSC_0548[23-07-31].
Tozan, yaptığı açıklamada: “2002 yılında babamızın vefatından sonra kardeşler bir araya gelerek miras kalan arazileri paylaştık. Ablalarım Kezban Tosun ve Havva Bay’ın arazileri ile ben ilgileniyordum. Ablalarımın arazilerini ben kullandığım için Havva ablam daha sonra kendi hissesini bana verdi. 2008 yılında yapılan tapu kadastro ölçümleri öncesi ablam Havva Bay’dan, hissesinin bana devri konusunda hibe senedi aldım, resmi evrak doğrultusunda ilgili yeri kendi üzerime yazdırdım ve tapumu aldım. Diğer ablam Kezban Tosun’dan da ona çalıştığım için bana olan borcu karşılığında hissesinin bana satışıyla alakalı muhtarlık senedi aldım. 2012 yılında 2B arazileri ile ilgili yapılan düzenlemenin ardından maddi ihtiyaçtan dolayı bu yerleri başkasına satmak zorunda kaldım.
.DSC_0540.
Karaağaç’taki arsa-arazi fiyatlarının son bir kaç yıldır ciddi artış göstermesinden dolayı ablalarımla benim aramıza başkaları girdi. Bizi birbirimize karşı kışkırttılar. Aramızda çıkan anlaşmazlıktan dolayı ablam beni mahkemeye verdi.  Ablama beni niçin mahkemeye verdiğini sorduğumda bana: ‘O zaman sana o yeri verdim ama şimdi geri alacağım, o zaman öyleydi; bugün böyle.’ dedi. Ben de ona bu konuda herhangi bir şey diyemeyeceğimi, her şeyin söz verildiği üzere ve kanunlara uygun olarak halledildiğini ifade ettim. Aradan iki ay sonra ablam beni mahkemeye verdi ve hakkımda dava açıldı. Savcılar dava ile ilgili keşif için araziyi görmeye geldi. Durum bundan ibaret.” diyerek içinde bulunduğu sıkıntılı süreci ifade etmeye çalıştı.
.DSC_0543.
Kandıra Asliye Ceza Mahkemesi’nce açılan dava devam ediyor. Kandıra Asliye Ceza Mahkemesi Savcısı Mustafa Paksoy, dava konusu olan yeri keşif için Karaağaç – Ortabostan mevkiinde yer alan araziyi yerinde inceledi. Davacı, davalı, bilir kişi ve şahitleri de dinleyen Paksoy, işlemlerin tamamlanmasının ardından Karaağaç’tan ayrıldı.
.

Karaağaç Medya olarak, Nihat Tozan ağabeyimizin mağduriyetinin giderilmesini temenni ediyoruz.
.

YORUM YAP