Teknolojinin gelişmesi, maddi beklentiler, modern hayata bağlı olarak ortaya çıkan toplumsal yabancılaşma ve bencillik duygusuna bağlı olarak baş gösteren bazı sorunlar, toplumdaki dîni ve ahlakî yozlaşma her geçen gün artmaya devam ediyor.
Bu sorunların bazıları; toplumsal konulara tepkisiz kalmak, boş vermişlik duygusu, insan sevgisini ve insanî değerleri yitirmek, dini ve örfi kuralları hiçe sayarak yaşamak, nezaket ve saygı kurallarını çiğnemek, yardımlaşma duygusunu yitirmek, zararlı alışkanlıklar (sigara, alkol, kumar, uyuşturucu vb.) edinmek, sorunları konuşarak halletmek yerine fiziki şiddet ile çözmeye çalışmak şeklinde sıralanabilir.
Toplumun genelinde olduğu gibi son yıllarda Karaağaç’ta da bu tür olumsuzluklarla karşılaşmak mümkün hale geldi. Daha önce gösterdikleri birlik-beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma duygusu ile adından sıkça söz ettiren Karaağaçlılar, özellikle birkaç yıldan beri bu tür olumsuzlukların pençesinde boğuşuyor.
Kin, nefret, haset, çekememezlik, kıskançlık, bağnazlık, dedikodu, iftira, kavga, zararlı alışkanlıklar (sigara, alkol, kumar, uyuşturucu vb.) ve gayrî ahlakî davranışların vuku bulduğu Karaağaç’ta, son yıllarda adlî vakaların da artış göstermesi vicdanları derinden yaralıyor.
Bu konuları kendine dert edinen ve bu olumsuz tabloyu ortadan kaldırmaya kararlı olan bir grup genç; Karaağaç Muhtarlığı, Karaağaç Cami Yaptırma ve Güzelleştirme Derneği, Karaağaç esnafı ve köyün ileri gelenleriyle el ele vererek ortak bir proje başlattı. Amaçları birlik ve beraberliği pekiştirmek, dayanışmayı ve yardımlaşmayı yaygınlaştırmak, ahlaki, kişisel ve sosyal gelişmeyi temel alarak örnek davranışlar sergilemek olan bir grup genç, kararlı bir adım attı.
Geçtiğimiz hafta S.S. Karaağaç Tarımsal Kalkınma Kooperatifi binasında Karaağaç muhtarı, ihtiyar heyeti, Karaağaç Cami Yaptırma ve Güzelleştirme Derneği üyeleri, Karaağaç cami imamları ve esnaflar ile birlikte toplantı yapan gençler, bu konuları masaya yatırdı. Yapılan toplantı sonrası önemli kararlar alınarak bir yol haritası belirlendi. İlk iş olarak Karaağaç Baht Köşkü Kültür Merkezi’nde düzenlenen tanışma ve kaynaşma yemeğinde bir araya gelen gençler, hoş sohbetler eşliğinde istişarede bulundu.
Daha sonra kooperatif binasının ikinci katı, sosyal ve kültürel bir alana dönüştürüldü. Cami imamlarının da destek verdiği projede, artık akşamları dini sohbetler ve mütalaalar yapılıyor. Ayrıca bina içerisinde bir kütüphane ve okuma salonu oluşturuldu. Böylece kitap okuma alışkanlığı kazanmak, vakit israfını önlemek ve kötü alışkanlıklardan uzak kalmak hedefleniyor.
Diğer yandan gençlerin toplu organizasyonlarda, düğünlerde, cenazelerde, mevlit ve davet programlarında daha etkin rol alarak iş bölümü yapmaları ve Karaağaç esnafı ile halkın katkılarıyla ihtiyacı olan insanlara maddi-manevi her konuda yardımcı olmaları amaçlanıyor.
Önümüzdeki günlerde Karaağaç Cami Yaptırma ve Güzelleştirme Derneği bünyesinde futbol takımı kurmayı da planlayan gençler, isteyenlerin bu derneğe kimlik fotokopileri ve iki vesikalık resim ile başvurarak kolayca üye olabileceklerini dile getirdi. Karaağaç gençleri, bu projelerini daha geniş kesimlere duyurmak ve destek bulmak için 16 Şubat 2018 Cuma günü, Cuma namazı çıkışında etli pilav-ayran dağıtacak.
Karaağaç Haber olarak bu denli güzel oluşumları sonuna kadar destekliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. İnşallah güzel şeylerin başlangıcı olur ve yarıda kalmaz.