DOLAR32,2517% -0.03
EURO34,7299% -0.07
STERLIN40,3424% -0.1
FRANG35,4882% -0.02
ALTIN2.395,28% -0,21
BITCOIN62.606,01-2.077

64 Yıllık Bir Aşk Hikâyesi

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
64 Yıllık Bir Aşk Hikâyesi

Köyümüz sakinlerinden Topallar mahallesinde ikamet etmekte olan Emine & Hasan Gülşen (Boncukçu Hasan olarak bilinen) çiftine bir dizi ziyarette bulunduk. 64 yıllık aşk hikayelerini bizzat kendilerinden dinleme fırsatı elde ettik.
…….
Hasan-Emine Gülşen………
Karaağaç’ın iki çınarı Emine (86) & Hasan Gülşen (84) çiftini ziyaret ettik, koca çınarlardan hayat hikayelerini dinleme fırsatı bulduk. Aslen Giresun-Tirebolu’lu olan çiftin aşkı, deyim yerindeyse dillere destan cinsten. Emine teyze, eşi Hasan amcadan iki yaş büyükmüş. Hasan amca, gurbette gemi kaptanı olarak çalışırken Emine teyzenin ağabeyi, Emine teyzeyi başka birine vermek istemiş. Bunu duyan Hasan amcanın annesi; Emine teyzeyi, oğluna kaçırmış. Hasan amcaya: “Sana kız kaçtı.” diye haber gitmiş.
……
Hasan amca, Emine teyzenin ona kaçtığından haberdar değilmiş, bana istemediğim bir kız kaçtı diye tam 2,5 yıl eve hiç uğramamış. Emine teyze, kaynana ocağında 2,5 yıl boyunca Hasan amcayı beklemiş. Annesine arkadaşı vasıtasıyla mektup gönderen Hasan amca, kim olduğunu bilmediği eşi için: “Ben sevmediğim, istemediğim biriyle evlenmem. O kızı kim alırsa alsın, böyle bir şeyi kabul edemem.” diye yazmış.
…….

Emine Gülşen……
Mektubu okuyan annesi, oğluna çok kızmış ve gelinine Hasan amca olmadan çifte kemençeli görkemli bir düğün yapmış. Hasan amca, aslında Emine teyzeyi seviyormuş ve onunla evlenmek istiyormuş. Kim olduğunu bilmediği eşini de bu yüzden kabul etmemiş. Emine teyzeyi köy imecelerinde görüp aşık olan Hasan amca, Emine teyzeye olan aşkını belli etmek için onun ayağına çaput (bez) atmış, Emine teyze de bu teklifi kabul etmiyorum manasına gelen o çaputun üzerinden kendi deyimiyle bızıklayıp atlamış.
…….
Hasan Gülşen-3

……
İşin gerçeğini 2,5 yıl sonra öğrenen Hasan amca hem çok mutlu olmuş hem de çok üzülmüş. 2,5 yıl süren hasretliğin ardından kavuşan çiftin en büyüğü 62 yaşında; 9’u hayatta, 3’ü vefat eden 12 çocukları olmuş.
……
Hasan amcaya kendisine kaçan kızı neden kabul etmediğini sorduğumuzda: “Ben o zamanlar çok yakışıklı ve bakımlıydım, kim olduğunu bilmediğim birini bu yüzden kabul etmek istemedim.” yanıtını aldık.
……

Hasan Gülşen……
Emine teyzeye, kendisini kabul etmeyen biri için kaynata ocağında 2,5 yıl boyunca neden beklediğini sorduğumuzda: “Hasan o zaman çok yakışıklıydı, giyimi-kuşamı güzeldi. Başa geldi, sevdik işte. Ne yapalım?” cevabını aldık. 64 yıldır aynı yastığı paylaşan çiftin aşklarının heyecanını ilk günkü kadar koruduğuna şahit olduk.
…..
Eşi Hasan amcayla ilk kez yüz yüze geleceği anı anlatan Emine teyze: “Bir gece saat 01.00 gibi bir gemi klaksonu çaldı. Kaynanam heyecanla kalktı ve: ‘İnşallah benim Hasan’ım geliyor, düğün yapacağım düğün.’ dedi. Hazırlanıp Tirebolu’ya doğru yola koyulduk, tam o sırada kaynatam eşine dönerek: ‘Fatma, aha Hasan geliyor.’ dedi. İşte o zaman çok heyecanlandım ve utandım. Yer delinse de yerin dibine girsem dedim. Buluştuktan sonra hep birlikte evimize döndük.” dedi.

…….
[youtube id=”gj7p5gpag8M”]

Önceleri kardeşleri Esat (Zurnacı), Hamdi (Davulcu) ile düğünlere çalgıcı olarak giden Hasan amca, çok iyi kemençe çalıyor. İlerleyen yıllarda kemençe çalmayı bırakan Hasan amcaya bu sanatı neden bıraktığını sorduğumuzda: “Düğünlerde doğru düzgün horon oynayan yoktu, gittiğimiz düğünlerde de emeğimizin karşılığını alamıyorduk, o yüzden bıraktım.” diyen Hasan amca, son zamanlardaki sağlık sorunlarından dolayı kemençe çalmayı tamamen bırakmış.
……
Günümüzde saman alevi gibi olan aşklara inat, birbirini seven çiftimize aşklarının sırrını sorduğumuzda: “Saygı ve hoşgörülü olunca küçük şeyler göze batmıyor.” yanıtını aldık. Geçen onca yıla rağmen birbirlerine olan sevgileri ve mutlulukları solmayan çiftimize, Allah’tan (c.c) uzun ve sağlıklı ömürler diliyoruz.
….

YORUM YAP