DOLAR32,6031% 0.39
EURO34,8266% 0.25
STERLIN40,6487% 0.12
FRANG35,8786% 0.76
ALTIN2.491,69% 0,29
BITCOIN2.133.8764.148

Yazdığı Kompozisyonla Kandıra Birincisi Oldu

Yayınlanma Tarihi : Google News
Yazdığı Kompozisyonla Kandıra Birincisi Oldu

Karaağaç sakinlerinden ve esnaflarından Merkez Mahallede ikamet eden (Yalağuz olarak bilinen) Ferhat & Havva Altuntaş çiftinin kızları Nazlıcan (16) yazdığı kompozisyonla ilçe birincisi oldu.

Kandıra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü temasıyla düzenlenen okullar arası şiir, resim, kompozisyon yarışmasında Kandıra Akçakoca Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Nazlıcan Altuntaş, ilçe birincisi seçildi.

Jüri kurulu tarafından şiir, resim ve kompozisyon dalında birbirinden güzel eserin değerlendirildiği yarışmada, Nazlıcan Altuntaş’ın kaleme aldığı “Öğretmen Nefestir” adlı eser, kompozisyon dalında ilçe birinciliğine layık görüldü.

Altuntaş, yazdığı kompozisyonla öğretmenlik mesleğinin kutsallığına değinerek şu ifadelere yer verdi:

Öğretmen Nefestir

“Öğretmenlik Mesleği her çağda önemini korumuş ve konusu insan olan bir meslektir. Öğretmen, insanlığa hayat veren nefestir.

Hz. Ali, “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum!” demiştir. Bize bir harf değil yıllar boyu nice değerler öğreten öğretmenlerim, hakkınızı nasıl öderim ki? Bir harf bu kadar kıymetliyken öğrettikleri onca bilginin bedeli ölçülemez.

Öğretmenlik zor bir meslektir; çünkü öğretmenlerdir dünyamıza doktorlar, avukatlar, muhendisler kazandıran. Öğretmenlerin dünya üzerindeki herkeste hakları vardır. Toplumun ilerlemesinde, aydınlanmasında önemli görevleri vardır.

Öğretmenlik hayat mesleğidir. Sabır, emek ve zaman gereklidir. İşini evine taşımayı, mesleğini bir yaşam tarzı haline getirmeyi gerektiren önemli görevlerden biridir. Öğretmenler büyük bir özveri ile her öğrencinin hayatına ışık saçıp insanları topluma yararlı bir vatandaş olarak yetiştirme göreviyle yola çıkarlar. Dünyada ne kadar erdem varsa onlara borçluyuz. Emeklerinin karşılığı olarak öğrencilerinin iyi yerlere gelmesi onlar için gülümseme sebebidir.

Allah’ın ilk emri olan “Oku!”mayı öğrencilerine belleten en iyi neferlerdir. Durmadan, yorulmak bilmeden çalışan öğretmenlerin tek amacı; öğretmektir, iyi insan yetiştirmektir. 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle bize emek veren tüm öğretmenlerimize şükranlarımızı sunmalı, onlara ömür boyu saygı duymalıyız.”

İlk Tebrik Edeni Öğretmenleri Oldu

Yazdığı kompozisyonun jüri kurulu tarafından ilçe birincisi olarak seçildiği haberini öğretmenlerinden öğrenen genç kız, sevincini ailesi ve arkadaşlarıyla paylaştı. Öğretmenleri, genç kalemi WhatsApp grubu üzerinden yazdıkları mesajlarla ayrı ayrı tebrik etti.

Karaağaç Haber olarak bizler de Nazlıcan kardeşimizi, öğretmenlerini ve ailesini tebrik ediyoruz. Başarıları daim, yolu açık olsun.