DOLAR32,3031% 0.54
EURO35,1729% 0.13
STERLIN41,1588% 0.54
FRANG36,4353% 0.2
ALTIN2.243,62% 0,74
BITCOIN2.229.394-1.708

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti
Nazlıcan AltuntaşTÜM YAZILARIE-POSTA GÖNDER

Yalnızlığa Son Verelim

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Yalnızlığa Son Verelim

Çok kalabalık olduğumuz yıllar çok geride kaldı. Hani o mahalle aralarındaki komşulukların lezzeti damağımızda kaldı. Ne eğlenirdik ama! Herkes de kocaman gülümseme vardı. Yardımlaşma çoktu, duygularımızı ortak yaşardık. Behiye abla vardı mesela Her cuma günleri mahalleyi toplayıp Cuma sureleri okuduktan sonra güzel sesiyle ilahi söylerdi. Ya Mahallede oyun oynayan çocuklara şeker çikolata dağıtan Hatice ablaya ne dersin? Hele ki Zühre teyzenin börekleri, bize de eve girene kadar gülmesi.

O zamanların tadı başka arkadaşlarımızla konuşmaya,oynamaya doyamadığımız yıllarımız.

Şimdilerde ise modern hayatımızın acımasızlığı içinde yaşamaya çalıştığımız yıllarımız. Artık bırakın komşularımızı ailemize dahi zaman ayırmıyoruz. Anne ve babalarımızla ayrı yaşamaya, onları senede belki de üç-dört senede bir ziyaret etmeye başladık. Zaman öyle bir zaman ki mutluluğa hasret kalmış insanlarla dolmuş. Her şey sanal olmuş, nasıl olduğunu merak ettiğimiz insanları ziyaret etmek yerine sosyal medyadan soruyoruz hallerini hatıralarını. İnsanlar adeta gerçeklerle karşılaşmaktan korkar olmuş,kilitli kapılarının ardında kilitli odalarında yalnızlıktan ağlayan nice insanlar olmuş.

Her şeye rağmen hayat bizim elimizde ve istediğimiz gibi ona yön verebiliriz. Bu yüzden toparlanma zamanı. Birbirimize destek olmalı ve hep gülümsemeliyiz. Birbirimizle iletişime geçelim ve Yalnızlığa son verelim.