DOLAR32,4653% -0.07
EURO34,8418% -0.38
STERLIN40,6466% -0.38
FRANG35,5823% -0.1
ALTIN2.453,47% 0,71
BITCOIN64.068,761.49

Yakup Kürşat Yılmaz Tahliye Oldu

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Yakup Kürşat Yılmaz Tahliye Oldu

2005 yılından bu yana suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle Kocaeli / Kandıra F Tipi Cezaevinde hükümlü bulunan Yakup Kürşat Yılmaz (61) tahliye oldu.

Yakup Kürşat Yılmaz, 30 Ekim 2005 tarihinden itibaren “Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, nitelikli yağma, tehdit, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” gibi suçlardan 66 yıl 3 ay 15 gün hapisle cezalandırılmıştı.

Bu yıl mayıs ile Haziran aylarında Kürşat Yılmaz’ın avukatlarının yeniden yargılama talebi başvurusu üzerine dilekçe, dosyadaki bir kısım suçlar yönünden kabul edildi ve Yılmaz 32 yıllık cezadan beraat etti. Bu cezanın infazdan düşürülmesinin ardından kalan ceza yönünden infaz süresini tamamlayan Kürşat Yılmaz, cezaevinden güvenlik gerekçesiyle gece saatlerinde tahliye edildi.

Avukatları Duyurdu

Aslen Giresun / Yağlırede’li bir ailenin çocuğu olan Yılmaz, yapılan son yargılamada 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. İçeride yattığı süre cezasından mahsup edilerek tahliyesine karar verilen Yılmaz, hapishanede geçirdiği 16 yılın ardından bugün gece saatlerinde tahliye edildi. Müvekkilinin tahliye olacağını avukatı Havva Köse, sosyal medya hesabından duyurmuştu.

Kürşat Yılmaz’ın avukatı Hasan Özay ise, “Güvenlik sebebiyle gece yarısından sonra, erken bir saatte tahliye oldu. Saat 08.00’de bekliyorduk ancak bu şekilde tahliye gerçekleşti. Kendisi 17 seneden beri, 2005 yılından beri hapis yatmaktadır. Aldığı kesinleşen hapis cezası 66 yıldı. Bizim bu sene mayıs ve haziranda yaptığımız hukuk mücadeleleri sonucu haksız olan cezanın 35 senelik bir kısmını iade-i muhakeme yoluyla tekrar yargılanıp beraat kararı verireler kesinleşmek suretiyle bu ceza ortadan kaldırıldı. Kalan ceza yönünden de hukuka uygun, hak edilen, zamanında bir tahliye gerçekleşti. Başka bir sebep yok. Bu karar haziran ayında alınmıştı. Hazirandan beri süresinin dolmasını bekliyorduk. Süresi doldu ve bitti.” dedi.

Yılmaz, cezaevinden çıktıktan sonra ilk olarak Kandıra – Çamkonak’taki baba ocağına uğradı. Annesi Pamuk Yılmaz ve aile yakınları ile hasret gideren Yılmaz’ı komşuları, arkadaşları ve sevenleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletiyor.