DOLAR32,5202% -0.09
EURO34,8035% -0.19
STERLIN40,4868% -0.09
FRANG35,5889% -0.31
ALTIN2.422,02% -0,33
BITCOIN66.436,110.344

Yabani Mantar Üç Can Alıyordu

Yayınlanma Tarihi : Google News
Yabani Mantar Üç Can Alıyordu

Köyümüz sakinlerinden Karşı mahallede ikamet etmekte olan Filiz Sıbıç, Aladdin Kılıç ve Ayşe Kılıç, bugün akşam saatlerinde yedikleri yabani mantardan zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.
.
mantar-2.
Köyümüz sakinlerinden ve esnaflarından Karşı mahallede ikamet etmekte olan Kasap Hayri Sıbıç’ın eşi Filiz ile komşuları Aladdin & Ayşe Kılıç çifti, bugün akşam saatlerinde yedikleri yabani mantardan zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.
.
aladdin.
Komşularının tavsiyesi üzerine adını ve türünü bilmedikleri yabani mantarı toplayıp yiyen üç kişi, akşam saatlerinde mide bulanması, istifra ve şiddetli karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurdu. Kendi imkanlarıyla Sakarya / Kaynarca Devlet Hastanesi’ne giden Filiz Sıbıç, (Ordulu Aladdin olarak bilinen) Aladdin Kılıç ve Ayşe Kılıç, yapılan muayene sonucu gıda zehirlenmesi şüphesiyle ambulansla Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Burada yapılan muayenenin ardından yedikleri yabani mantardan zehirlendikleri anlaşılan Aladdin & Ayşe Kılıç çifti, ilaç ve serum verildikten sonra müşahede servisinde gözetim altına alındı.
.
filiz.
Filiz Sıbıç ise hastanede boş yer olmadığı gerekçesiyle ambulansla Sakarya / Toyotasa Acil Yardım Hastanesi’ne sevk edildi. Sıbıç’a da burada yapılan müdahalenin ardından zehirlenme teşhisi konuldu. Hemen midesi yıkanan ve serum bağlanan Sıbıç, müşahede servisinde gözetim altına alındı.
.
mantarww.
Sonbaharın gelmesiyle birlikte yabani mantarlar da gün yüzüne çıkmaya başladı. Ne yazık ki ülkemizde her yıl yabani mantardan bir çok kişi hayatını kaybediyor. Yabani mantar, bugün az kalsın üç can daha alacaktı.
.
Karaağaç Medya olarak herkesi bu konuda daha dikkatli olmaya davet ederken; Filiz Sıbıç, Aladdin Kılıç ve Ayşe Kılıç’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Allah acil şifalar versin.
.