DOLAR32,5089% 0.29
EURO34,6043% 0.29
STERLIN40,4860% 0.28
FRANG35,6223% 0.15
ALTIN2.495,37% 0,49
BITCOIN2.037.249-5.514

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti

Vatandaşın Kışlık Odun Çilesi Bitmiyor

Yayınlanma Tarihi : Google News
Vatandaşın Kışlık Odun Çilesi Bitmiyor

Bilindiği üzere Orman İşletme Kocaeli İl / Kandıra İlçe Müdürlüğünün aldığı karar doğrultusunda orman köylerinde yaşayan vatandaşların kışlık yakacak odun ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için kesim izni ve nakliye tezkeresi verilmeye başlanmıştı.

Kandıra’ya bağlı kırsal mahallelerde ikamet eden çoğu vatandaş kışlık yakacak odunlarını sonbahar başlarında teslim aldı fakat; Karaağaç’ta yaşayan bir grup vatandaş, ücretini yatırmalarına rağmen kendilerine hâlâ yakacak odun verilmemesinden yakınırken bir kısım vatandaş da aralık ayı ortasında teslimatına izin verilen kışlık odunları havanın yağışlı gitmesi, teslimat yapılacak bölgenin orman içinde bulunması, iş makineleri ile açılmış olan toprak yolda traktörlerin ilerlemekte zorlanması, yüklü araçların yumuşak zeminde derin arklar (kanal) oluşturması, römorkların yolda devrilmesi ve traktörlerin arızalanması gibi birçok sebepten ötürü teslim alamamaktan şikâyetçi.

Edinilen bilgilere göre Karaağaç’ta yaşayan 280 kişi, kışlık yakacak odun ihtiyacı için Orman İşletme Şefliğine başvuruda bulunmuştu. Listede adı geçen ilk 60 kişiye yaklaşık iki önce izin ve taşıma tezkeresi verilerek Duraklı mahallesindeki kesim bölgesinde bulunan ve sterlere ayrılan odunları teslim edilmişti.

Yarın (çarşamba) ve önümüzdeki günlerde yine 60’şar kişilik gruplara kışlık yakacak odunlarının peyderpey teslim edilmesi bekleniyor. Bu yıl odun teslimatının aralık ayı sonlarına sarkması ve hava muhalefetinin olması sebebiyle ormanlık alanda çalışan vatandaşlar çok zor anlar yaşıyor. Yaya olarak ilerlemenin bile güç olduğu bölgede iş makinelerinin dahi ilerleyemeyip yarı yolda kaldığı ve çelik paletlerinin koptuğu edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

Kandıra’daki diğer bölgelerde yaşayan vatandaşlara odun teslimatının ana yol kenarlarında ve daha erken tarihlerde yapıldığı bilinirken Karaağaç halkı kendilerine reva görülen bu durumdan oldukça rahatsız. Vatandaşlar yaşadıkları zor anları ve çileli mücadelelerini videoya alıp sosyal medya hesaplarından paylaşarak seslerini ve tepkilerini duyurmaya çalışıyor.