DOLAR32,5085% 0.02
EURO34,6149% -0.23
STERLIN40,0995% -0.19
FRANG35,6873% -0.06
ALTIN2.448,15% -2,06
BITCOIN66.273,412.041

Türkiye Darbe Girişimini Protesto Ediyor

Yayınlanma Tarihi : Google News
Türkiye Darbe Girişimini Protesto Ediyor

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) içindeki bir grup üst rütbeli asker tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişimi protesto etmek isteyen halk; başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere bir çok ilin meydanlarına akın etti. Yüzbinlerce kişi demokrasi nöbetinde.

darbe_soylentisi

Darbe girişiminin ardından vatandaşlar, dün gece ve bu gece meydanlara indi. İstanbul, İzmir ve Ankara olmak üzere Türkiye’nin bir çok ilinde yüz binlerce kişi sokaklara çıktı.

protesto_darbe

Kandıralılar, yapılan darbe girişimine tepki vermek için dün gece ve bugün sokaklara döküldü. Kandıra Belediyesi önünde toplanan vatandaşlar hep bir ağızdan tekbir getirerek darbeyi lanetledi. Kandıra Kaymakamı İsmail Çiçek, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Dalaslan ve Belediye Başkanı Ünal Köken de belediye önüne gelerek ilçede herhangi bir olumsuz durumun olmadığını açıkladı.

Dün gece 00.30 sularında Kandıra – Kefken yolunun (D605) askerler tarafından araç girişine kapatıldığı iddiası üzerine vatandaşlar, Kandıra Belediyesi’ne ait iş makineleri ve ambulans eşliğinde Kandıra Garnizon Komutanlığı önüne yürüdü. Ancak iddiaların yalan olduğu kısa sürede ortaya çıktı. Kandıra Garnizon Komutanlığı’nın darbe girişiminden yana olmaması ve askerlerin kışlalarından çıkmamaları üzerine vatandaşlar belediye önüne geri döndü.

kandira

İzmit’e Akın Ettiler

AKP il ve ilçe teşkilatının tüm partilileri il binası önünde toplanmaya davet etmesi üzerine binlerce kişi İzmit’e akın etti. Camilerden sela okunarak birlik çağrısı yapıldı. Belediye otobüsleri ve özel araçlarıyla yollara düşen vatandaşlar, korna sesleri ve darbeye lanet sloganlarıyla sokakları inletti.

Öte yandan bankamatik önlerinde uzun kuyruklar oluşurken, bakkal ve marketlerde yoğunluk yaşandı. AKP’li, MHP’li, CHP’li ve SP’li parti ayrımı yapmaksızın herkesin sokağa döküldüğü kalabalık grup saat sabaha karşı 04.00 sularında olaysız dağıldı.

Bugün De Toplanıldı

AKP Kandıra ilçe başkanı Yunus Özder, vatandaşları bugün de darbe girişimine karşı birlik olmak için sokağa çağırmıştı. Özder, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Milletin iradesine karşı yapılan darbe girişimine karşı dimdik ayakta durma zamanı. Kandıra’mıza sahip çıkmak için akşam saatlerinde belediye çay bahçesinde buluşuyoruz. Parti binamızda açık olacaktır.” ifadelerine yer verdi.

Dimdik Ayaktayız

Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken ise sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Talihsiz bir darbe girişiminin yaşandığı şu saatlerde tüm vatandaşlarımızı müsterih olmaya davet ediyorum. Milli irademize ve demokrasimize yapılan bu saldırıya karşı bizler dimdik ayaktayız ve görevimizin başındayız. Birlik ve beraberliğimizden aldığımız güç ile bütünlüğümüzü zedelemek isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Bu hassas zamanlarda tüm hemşerilerimi duyarlı olmaya, demokrasimize birlik ve beraberliğimize sahip çıkmaya davet ediyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ve hükümet kanadından halka ‘meydanlara çıkın’ çağrısında bulunulmuştu.

İstanbul / Üsküdar – Çamlıca Kısıklı’daki evinden halka seslenen Erdoğan, burada da sokağa çıkın çağrısını yineledi.

kisikli

Askerin darbe girişimi üzerine sokaklara dökülen vatandaşlar İstanbul – Fatih’teki Vatan Caddesi’ne akın etti. Darbenin önlenmesini kutlayarak tek yürek olan vatandaşlar havai fişek patlatıp halay çekti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) yapılan açıklamada, pazartesi gününe kadar ulaşımın ücretsiz olacağı bilgisi verildi.

izmir

İzmir’de ise yine benzer görüntüler vardı. Konak Meydanı – Tarihi Saat Kulesi önünde yer alan İzmir Valiliği’nde toplanan İzmirliler, dün geceden bu yana demokrasi nöbetini sürdürüyor. Ellerinde Türk bayrakları binlerce kişi, darbe girişimini protesto ederek tekbirler getirdi. Meydana kurulan sinevizyondan son gelişmeleri an ve an takip eden vatandaşlar, hep bir ağızdan darbe karşıtı sloganlar attı.

ankara

Ankara’dan da benzer görüntüler vardı. Kızılay Meydanı’nda toplanan kalabalık, askeri kalkışmayı protesto etti.

diyarbakir

Diyarbakır’da bazı siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşları İstasyon Meydanı’nda düzenlenen mitingle darbe girişimini protesto etti. Protestocular, Türk bayrakları taşıyıp tekbir getirdi.

erzurum

Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki bir grup rütbeli askerin darbe girişiminin önlenmesinin ardından Erzurum’da düzenlenen ‘bayrak yürüyüşü’ne katılan binlerce Erzurumlu, polisevi önünde saatlerce demokrasi nöbeti tuttu.

sivas

Sivas Kent Meydanı

Karaağaç Haber olarak, her ne sebeple olursa olsun demokrasiye yapılmak istenen ter türlü darbeyi reddediyoruz. Darbecileri ve onların işbirlikçilerini lanetliyoruz.

htfden_bassagligi_ve_taziye_mesaji_h26329

Hayatını kaybeden askerlerimize, polislerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan (c.c.) rahmet, kederli ailelerine ve ülkemize baş sağlığı diliyoruz. Allah bir daha böyle bir acıyı ve kaosu ülkemize ve milletimize yaşatmasın.