DOLAR32,4798% 0.29
EURO34,7622% 0.42
STERLIN40,6554% 0.29
FRANG35,3494% 0.34
ALTIN2.411,25% 1,30
BITCOIN57.097,92-6.123

Tırtıllar Köylülerin Kabusu Oldu, Her Yeri İstila Etmeye Başladılar!

Yayınlanma Tarihi : Google News
Tırtıllar Köylülerin Kabusu Oldu, Her Yeri İstila Etmeye Başladılar!

Kandıra ve Kaynarca’nın kırsal mahallelerinde son günlerde yaşanan tırtıl istilası, vatandaşı çaresiz bıraktı. Meyve ağaçları, sebzeler ve bina duvarlarını saran Amerikan Beyaz Kelebeğinin tırtılları, üreticileri ve vatandaşları mağdur ediyor. Ağaçlara saran tırtıllar, evlerin duvarlarını da kaplamaya başladı. Vatandaşlar, etkin ilaçlama yapılması için yetkililere çağrı yapıyor.

Kentte, Ağustos ayı başından itibaren özellikle fındık bahçeleri ile dut ağaçlarında görülen, ağaçların yapraklarını kemirerek üreticileri zarara uğratan tırtıllar, ağaçlık alanlarda bulunan ev ve binaların duvarlarını sardı. Tırtılların evlerine kadar ulaşmasıyla temizliğe girişen vatandaşlar, yetkililerden ilaçlama yapılmasını istedi.

Karaağaç sakinlerinden Fevzi Çakmak Mahallesinde ikamet eden Özgür Demir, kendi imkanları ile ilaçlama yapmalarına rağmen sonuç alamadıklarını belirterek, “Duvarlardan tırtıl temizliyoruz. Evlerimizin her yerini tırtıl bastı. Tırtıllar etrafta bulunan ağaçlardan geliyor. Evlerin içine kadar giriyorlar. İlaçlıyoruz, yine geliyorlar. Bir faydası yok. Tırtıl istilası diyebiliriz. Her yerimiz tırtıl oldu. Bir çare bulunmasını istiyoruz.

Ben bu tırtılları yol boyunda gezerken de görüyordum. Şu an tamamen binaları kaplamış durumda. Camları açsak içeri girecekler, korkudan açamıyoruz. Bu böcekler ağaçları da kurutmaya başladı. Ayva ağacı, dut ağacı, fındık ve akasya ağaçları ile mısır, fasulye, domates, biber gibi sebzeler de bu böcekler nedeniyle kurudu. Camları, pencereleri açamıyoruz. Bu böcekler insanlara da zarar verebilir.” dedi.

Böcekler nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını anlatan başka bir vatandaş ise, “Bir an önce etkili bir ilaçla ilaçlanmasını istiyoruz. Bu böcekler evimize kadar girdi, rahatsız oluyoruz. Bir haftadır evlerimizin duvarlarında böcekler var. İlaçlama yaptık ama fayda etmedi, daha çok sardı. Yani ölmediler.

Bir an önce etkili ilaçlama yapılsa da biz de rahatlasak artık. Böceklerden artık midemiz bulanıyor. Evimizin önüne, balkonlarımıza çıkamıyoruz. Çok mağdur olduk. Bir an önce çözüm bulunmasını istiyoruz. İçeri giriyor, korkuyoruz. Isırır ya da insanı zehirler, ondan da korkuyorum. Bizi bir an önce kurtarsınlar bu böceklerden.” şeklinde konuştu.