DOLAR32,3245% 0.21
EURO35,1555% 0.02
STERLIN41,0370% 0.02
FRANG35,7849% 0.18
ALTIN2.300,19% 0,99
BITCOIN2.288.589-0.332

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti

TEOG Öncesi Son Taktikler

Yayınlanma Tarihi : Google News
TEOG Öncesi Son Taktikler

27-28 Nisan 2016 Çarşamba ve Perşembe günü Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavları gerçekleşecek. 8. sınıf öğrencileri yarın ve perşembe günü iyi bir liseye yerleşebilmek için ter dökecek.

teog_sinavi

Karaağaç Haber Genel Yayın Koordinatörümüz ve aynı zamanda Uzman Öğretmen ve Eğitim Koçu olan Numan Sıbıç, TEOG sınavının 1 milyon 174 bin 427 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirileceğini ifade ederek; sınav öncesi, sınav anı ve sınav sonrasında oluşabilecek kaygı, stres ve olumsuzluklara karşı öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

numan

İşte Sıbıç’ın öğrencilere tavsiyeleri:

“* Bugün ve diğer günler ders çalışmayın.
* Deşarj olabilmek ve rahatlamak için biraz gezip hava alın.
* TEOG ile ilgili haber, çıkarım, varsayım ve yorumlardan uzak durun.
* TEOG öncesinde beslenmenize dikkat edin. Ağır, yağlı yiyecekler ve gazlı içecekler ile kahve vb. şeyler tüketmeyin.
* Sınav olacağı günleri normal bir günden ayırt etmeyin, heyecan ve stres yapmayın.
* Sınav olacağınız günler öncesinde normal yatma saatinizden biraz daha erken yatın. Çünkü bir-iki saat uykunuz gelmeyebilir. Geç yatmış olmazsınız.
* Sınav sabahları normal bir kahvaltı yapın, sınavlara kesinlikle aç karnına girmeyin.
* Sınav esnasında yanınızda ağzı kapaklı bir şişede su, peçete ve şeker bulundurun.
* Sınavlarda soruları çözmek için acele etmeyin ve soruları kelime kelime altını çizerek güzelce okuyun. Soruda sizden neyi istiyorsa ona göre düşünüp cevaplayın.
* Her sınav 20 soru ve 40 dakika, her seans arasında da 30 dakika teneffüsünüz olacak.
* Sınavdan çıktıktan sonra sınav soruları ve cevapları hakkında arkadaşlarınızla kesinlikle konuşmayın, çünkü bu tür konuşmalar moralinizi bozabilir ve başarınızı olumsuz etkileyebilir.
* Sınavda her branşta bir-iki tane zor soru karşınıza gelebilir, bu sizi üzmesin. Tüm soruları çözdükten sonra çözemediğiniz sorulara geri dönün. Eğer yine çözmekte zorlanırsanız şık elemesine gidin ve cevabı iki şıkka düşürün. Ardından şansınızı deneyerek birini işaretleyin.
* Yanlışlar doğruları götürmeyeceği için kesinlikle boş bir soru bırakmayın.
* Kodlamalara dikkat edin ve soruyu çözer çözmez optik form ve kitapçığınızın üzerine işaretleme yapın.
* Elinizden gelenin en iyisini yapmaya gayret edin. Sınavınız iyi geçerse sorun yok ama kötü geçerse de kesinlikle üzülmeyin, hiçbir şey sizden daha değerli değil ve hayatınız sınava endeksli değil. Sınav sizin zekanızı ve becerinizi ölçmez, sadece sıralamanızı belirler.

Yaklaşık 7-8 aydır yoğun bir şekilde ama iyi ama kötü çalıştınız. Bundan sonrasında tevekkül edin. Ailenizden, arkabalarınızdan ve sevdiklerinizden sınav için dua isteyin. Sınav öncesi namaz kılıp dua etmek ve sınava abdestli girmek, şeytanın vesvesesine ve olumsuzluklara kalkan olur.

Allah başarılarınızı daim etsin. Allah emeklerinizi ve emeklerimizi zayi etmesin. Hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun. Başarıları dileklerimle…”

meb

Türkiye’de binlerce 8. sınıf öğrencisi TEOG’a girerken milyonlarca öğrenci de tatil yapacak. TEOG sınavının yapılacağı okullarda alt sınıflardaki öğrenciler ders yapmayacak. Hatta bu ortaokullarla birlikte aynı bahçede eğitim gören ilkokullarda da ders olmayacak. Milli Eğitim Bakanlığı, ara sınıf öğrencilerin 5 gün tatil yapacağı müjdesini verdi. Çarşamba ve Perşembe günleri yapılacak sınavların ardından Cuma günü için de tatil kararı veren Milli Eğitim Bakanlığı, yaptığı açıklamayla milyonlarca öğrenciyi sevindirdi. Öğrenciler, Cumartesi ve Pazar günlerinin de araya girmesiyle 5 gün tatil yapacak.