DOLAR32,5038% 0.08
EURO34,7826% -0.12
STERLIN40,2943% -1.04
FRANG35,7169% 0.28
ALTIN2.499,53% 0,61
BITCOIN2.126.1922.402

Şükriye Sıbıç Toprağa Verildi

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Şükriye Sıbıç Toprağa Verildi

Köyümüz sakinlerinden -merhum- Mehmet Sıbıç’ın (Yağlı Mehmet olarak bilinen) eşi Şükriye Sıbıç (Seydu kızı olarak bilinen) gözyaşları içinde toprağa verildi.

seydu kızı

Kocaeli / Kandıra’da ikamet eden Sıbıç (77), dün öğle saatlerinde lavaboya gitmek istedi. Lavabodan dönmesi geciken Sıbıç’ı merak eden ailesi, yaşlı kadından haber almak istedi. Kendisine seslenilmesi üzerine cevap vermeyen Sıbıç, lavaboda baygın halde bulundu.

isa-1

Kalp krizi geçirdiği anlaşılan Şükriye Sıbıç, ailesi tarafından hemen M. Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kalp krizi geçirdiği an istifra eden Sıbıç’ın nefes borusunun tıkandığı, vücudunun ve beyninin uzun süre oksijensiz kaldığı öğrenildi. Hastanede yoğun bakım ünitesine kaldırılan Sıbıç, yapılan tüm müdahalelere rağmen dün ikindi sularında hayatını kaybetti.

inci

Şükriye Sıbıç’ın naaşı gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından ailesine teslim edilerek dün akşam saatlerinde Kandıra merkezdeki hanelerine getirildi.

IMG_4030-min

Vefat haberini duyan aile yakınları, komşuları ve sevenleri, Sıbıç’ın Kandıra merkezdeki hanesine akın etti. Sıbıç’ın ailesi, taziye için gelenleri gece geç saatlere kadar kabul etti.

şükriye-2-min

Şükriye Sıbıç’ın vefatı; başta ailesini olmak üzere, arkadaşlarını, komşularını ve sevenlerini yasa boğdu. Uzaktan ve yakından cenazeye akın eden yüzlerce kişi, Şükriye Sıbıç’ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

şükriye-3-min

Şükriye Sıbıç’ın naaşı, önce Kandıra merkezdeki hanesinden alınarak Kandıra – Yeni Camii’ne getirildi. Burada kılınan öğle namazının ardından helallik alınıp cenaze namazı kılındı. Kandıra Belediyesi’nce tahsis edilen cenaze nakil aracı ile Karaağaç – Karşı mahalledeki (merhum) Hacı Kemal Sıbıç’ın hanesine getirilen Sıbıç için burada da helallik alındı.

IMG_4096-min (1)

Kılınan ikindi namazının ardından Karaağaç Merkez Mezarlığı’na getirilen Sıbıç’ın naaşı, kılınan cenaze namazının ardından dualar ve gözyaşları içinde toprağa verildi.

Defin işleminin ardından uzaktan ve yakından cenazeye gelenler için pide ve ayran ikramında bulunuldu. Mezar başında gözyaşı döken aile yakınları, Kur’an-ı Kerim okuduktan sonra mezarlıktan ayrıldı.

Yatsı namazına müteakip merhumenin Kandıra merkezdeki hanesinde okunan Mevlidi Şerif ile başta Şükriye Sıbıç olmak üzere, ahirete göç eden tüm geçmişlerin ruhuna dualar bağışlandı.

Şükriye Sıbıç, Kandıra’nın eski esnaflarından Bahtiyar & Musa Sıbıç’ın annesi ve Karaağaç Haber Genel Yayın Koordinatörümüz Numan Sıbıç’ın yengesi oluyordu.

başsağlığı

Karaağaç Haber olarak merhumeye bir kez daha Allah’tan (c.c.) rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. Mekanı cennet olsun.