DOLAR32,5154% -0.08
EURO34,9602% 0.33
STERLIN40,8202% 0.56
FRANG35,6051% 0.13
ALTIN2.434,40% 0,46
BITCOIN63.744,00-4.321

SP Genel Başkanı Kamalak Kandıra’da

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
SP Genel Başkanı Kamalak Kandıra’da

Saadet Partisi Kandıra İlçe Teşkilatı’nın 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Kandıra’da Yelkencioğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde partililerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak’ın da katıldığı kongrede solunu hınca hınç dolduran partililer, Kamalak’ı büyük bir coşkuyla karşıladı.

kamalak_kandira

Kongreye; Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Sinan Ejderoğlu, Kocaeli eski il başkanı Mehmet Aras, Sakarya İl Başkanı Eyüp Yıldırım, Karamürsel İlçe Başkanı İsmail Aydın, Çayırova İlçe Başkanı Yusuf Aksu, İzmit İlçe Başkanı Samet Gürsoy, MHP Kandıra İlçe Başkanı Türkan Özcan, CHP Kandıra İlçe Başkanı Gülay Eyisabuncular Vurmaz ve ilçe teşkilatı üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

Kongrede tek aday olan ve mevcut başkanlığı sürdüren Pınardüzü köyü sakinlerinden ve Kandıra’nın tanınan esnaflarından Ramazan Nural Arslan, güven tazeledi.

ramazan_arslan

Oylarımız Çalındı

Kongrede divan başkanlığına Yaşar Canbay, başkan yardımcılığına İbrahim İlhan, katip üyeliğe ise Fatih Polat ile Necati Korkmaz seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongrede açılış konuşmasını yapan Sp Kandıra İlçe Başkanı Ramazan Nural Arslan, “Kongremizi katılarak bizleri onurlandıran genel başkanımıza ve tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum. 15 senedir yok paralel, yok Ergenekon bir sürü çeşitli bahanelerle milli görüşün oyları çalındı. Üzüldük tabi ama bugün salona bakılırsa milli görüşün savunucuları yine tek yürek olarak salonu tıklım tıklım doldurdu. Bizler Kandıra’daki mevcut çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnsanlar bizleri ve düşüncelerimizi çok samimi buluyor ama sandığa gittiklerinde bir şekilde oy vermiyor. İşimiz çok zor.” ifadelerini kullandı.

kocaeli_sp

Ülkenin En Büyük Sorunu Ak Parti

Aslan’ın ardından kürsüye çıkan SP Kocaeli İl Başkanı Sinan Ejderoğlu ise, “Saadet Partisi insana önem veriyor. Kandıra halkı tüm değerleri hak ediyor. Geçmişte başbakanı, bakanları ve etkili siyasi isimleriyle ülkemize hizmet hep etmiş kişiler. Ramazan başkanımız inanılmaz çalışkan bir arkadaşımız. Bundan sonra ülke olarak ve tüm partililer bir olmak zorundayız. Zaten bizden ayrılanlar çok fazla. Biz tüm yürekler, tüm partiler bir araya gelirsek bu ülke güçlenir. Son zamanlarda çok zor dönemlerden geçiyoruz. Türkiye’nin büyük bir devlet olduğu kesin ama Ak Parti gibi büyük bir sorunu olduğu da kesin. Türk Milleti’nin en fazla bir arada olması gerektiği zamanlardayken en fazla ayrıştırıldığı bir dönemi yaşıyoruz.

Meclise Girmemizi İstemiyorlar

Mecliste Ak Parti’nin karşısında muhalefet yapabilecek bir parti yok. Bunu üzülerek görüyoruz. Saadet Partisi’ne karşı algı yönetimi var. Tüm korkuları bizim meclise girmemiz. Çünkü biz meclise girersek mecliste birlik ve beraberliği muhalefet partilerine biz gösterebiliriz. Onlar meclise girmememiz için ne kadar gayret sarf ediyorlarsa bizde meclise girmek için o denli çalışacağız ve ilk seçimlerde meclise gireceğiz.” dedi.

kamalak

Partili gençlerin coşkulu tezahüratlarıyla kürsüye çıkan Kamalak, hükümetin çözüm sürecini eleştirdiği konuşmasında, “Milli görüşün tek temsilcisi Saadet Partisi olarak üzülerek söylüyoruz ki zaman bizi hep haklı çıkarmıştır. Şehit düşen fidan gibi gençler bizim çocuklarımız. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı başbakanlık döneminde uyardık. ‘Açılım sürecinin sonunda Türkiye ya bölünecektir veya çok daha büyük çatışmalarla karşı karşıya gelecektir.’ dedik. Yandaş medya ‘İktidarı çekemiyorsunuz.’ dedi. ‘Hem terörist diyorsunuz hem de müzakereye oturuyorsunuz. Aklınızı başınıza alın. Teröristle müzakere değil mücadele edilir.’ dedik. Yazık ki haklı çıktık. Dediğimiz noktaya geldiler ama nice cana mal oldular. Hala da olmaya devam ediyorlar.” dedi.

“Yapılması gereken ilk etapta vicdanı dinlemektir. Unutmayın bu ülke bizim. Rabb’im bize güçlü olanın yanında değil haklı olanın yanında olun diyor.” diyen Kamalak, ülkenin asıl gündemine dönmek zorunda olduğunu söyledi. Kamalak, “Milletin gündemi terör, işsizlik, içi boşaltılmış hukuk iken; Ankara’nın gündeminde dokunulmazlıkların kaldırılması, başkanlık sistemi ve anayasa değişikliği var.” dedi. Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili eleştirilerde bulunan Kamalak, “İlk etapta dokunulmazlıklarının kaldırılması gerekenler çözüm sürecinde terörü destekleyenlerdir ama mevcut anayasayla bunu başarabilecekler mi Göreceğiz.” dedi. Kandıra’nın yeteri hizmeti alamadığını da vurgulayan Kamalak, “Kefken, Kerpe, Bağırganlı birer turizm cennetidir ama devlet nerede? Yok. Devletin bu ilçeye en büyük hediyesi cezaevidir. Kandıra sadece cezaeviyle anılıyor.” ifadelerini kullandı.

kandira_sp

İslam Birliği’ni Kuracağız

Temel hedeflerinin İslam Birliği’ni kurmak olduğunu söyleyen Kamalak, “Saadet Partisi şahsi menfaat peşinde koşmuyor. Batıya kul olan değil yaşanabilir bir Türkiye için çalışıyor. Biz başta birlik ve beraberliği sağlamak zorundayız. Komşularımızla olan ilişkilerimizi düzeltmemiz lazım. Bu ülkede tek bir gencimiz işsiz kalmamalıdır. Bunun çözümü de milli görüştedir. Milli görüş ruhundan anlamayan tabi ki bizi anlayamaz. Amacımız belli. İlk hedefimiz yaşanılabilir bir Türkiye. İkinci olarak alnı ak, başı dik bir Türkiye hedefliyoruz. Ona buna kul olan boyun eğen bir Türkiye değil. Şu an yeryüzünde 63 İslam ülkesi var. Bunları birleştirmek istiyoruz. Temel amacımız İslam Birliği’dir. Yeni bir dünya, adil bir sistemi hedefliyoruz. Herkesin insanca yaşamaya hakkı vardır. Bu hedefler için canla başla çalışmaya var mısınız?” diye sordu ve tüm partililerden bu dava için çalışma sözü aldı.

sp_gencler

Okan Karaağaç İl Delegesi Seçildi

Kongrenin ardından seçime geçildi. Köyümüz sakinlerinden ve esnaflarından Okan Karaağaç, yapılan seçimlerde hem ilçe yönetim kuruluna hem de il delegeliğine üye seçildi.

okan_karaagac

SP Kandıra İlçe Başkanı Ramazan Nural Arslan’ın yönetim kurulu üyeleri; Okan Karaağaç, Mustafa Zengin, Yunus Şen, Hakan Koyun, Ünal Kızılağıl, Hüseyin Yıldız, Hüseyin Canbazlar, Ali Akdeniz, Muhammet Yolcu, İlyas Yazıcı, Rüştü Çetin, Mehmet Tokay, Haydar Bir ve İsmail Uzun’dan oluştu.

okan_ramazan_nural

SP Kocaeli İl delegeleri ise Ramazan Arslan, Okan Karaağaç, İsmail Uzun, Haydar Bir, Mehmet Tokay, Rüştü Çetin, İlyas Yazıcı, Muhammet Yolcu, Yunus Şen, Hakan Koyun, Ünal Kızılağıl, Hüseyin Yıldız, Hüseyin Canbazlar, Ali Akdeniz, Altan Akın ve Asiye Kösem olarak belirlendi.