DOLAR32,5765% 0.01
EURO34,9209% 0.08
STERLIN40,6235% 0.16
FRANG35,7150% 0.03
ALTIN2.424,95% -0,21
BITCOIN66.762,00-0.057

Soner Tozan Kaza Geçirdi

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Soner Tozan Kaza Geçirdi

Karaağaç sakinlerinden Topallar mahallesinde ikamet eden Remzi Tozan’ın oğlu Soner Tozan (21), motorlu testere ile parmaklarını kesti. Kışlık yakacak odun ihtiyacını karşılamak için ağabeyi Sinan ile sabah saatlerinde odun doğrayan Tozan, bir anlık dalgınlığın ve dikkatsizliğin kurbanı oldu.

Motorlu testere ile sağ elindeki yüzük ve serçe parmaklarının bir bölümünü kesen Tozan, ağabeyi Selçuk tarafından hemen M. Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan Tozan, parmaklarındaki hasarın ciddi olması ve hastanede plastik cerrahi servisi olmaması sebebiyle başka hastaneye sevk edildi.

Tedavi için Kocaeli Üniversitesi – Umuttepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giden gençten sağlık güvencesi olmadığı gerekçesiyle ameliyat için 3 bin lira istendiği iddia edildi. Bunun üzerine Kocaeli Devlet Hastanesi’ne yönlendirilen Tozan, burada tedavi altına alındı.

Tozan, Hastanede Kendilerinden Para İstenilmesine Tepki Gösterdi

Tozan, “Ağaç kesme motoru ile iki parmağımı kestim, serçe parmağım kırıldı. Tıp Fakültesi Hastanesi’ne geldim. İlgilenmediler, para istediler. Askerden yeni geldiğim için sigortam yok, acilden giriş yapmama rağmen benimle ilgilenmediler. Canım da çok yanıyordu, tedavi olmak için uğraşıyordum. Beni sedyeye yatırdılar. Ağabeyimden 3 bin lira para istemişler ve ‘Bu parayı vermediğiniz sürece ameliyat edemeyiz.’ demişler. Ondan sonra ben orada bayıldım, beni Kocaeli Devlet Hastanesi’ne götürmüşler. Nöbetçi doktor ilgilendi benimle, ameliyat olacağım.”

Ağabey Selçuk Tozan ise;

“Kardeşim parmağını kestikten sonra hemen kendisini Kandıra Devlet Hastanesi’ne kaldırdım. ‘Plastik cerrahiye gösterilmesi lazım, hasar var.’ dediler. Ben de aldım kardeşimi, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne getirdim. Girişi yapıldı, her şey normal ve olması gerektiği gibi devam ediyordu. Sonra ameliyat olması gerektiğini söylediler ve röntgen çekildi. Doktor hanım geldi, ‘Biz hastanın yatışını yapacağız.’ diyerek bunun için mutlaka 3 bin veya 2 bin lira para vermemiz gerektiğini söyledi. Orada anlaşmazlıklar oldu. Bunun üzerine kardeşimi alıp Kocaeli Devlet Hastanesi’ne geldim. Devlet Hastanesi’ne giriş yaptık, orada ilgilendiler. Plastik cerrahiye yönlendirdiler, o doktor da kabul etti, ameliyatı yapacağını söyledi.” dedi

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yöneticileri ise hastaya gerekli müdahalelerin yapıldığını, ancak gencin sağlık güvencesinin olmaması nedeniyle yönetmelik gereği ameliyat için para istenildiğini belirtti.

Karaağaç Haber olarak Soner kardeşimize ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Allah (c.c.) acil şifalar versin.