DOLAR32,3374% 0.17
EURO35,1807% -0.04
STERLIN41,1311% -0.04
FRANG36,3667% 0
ALTIN2.240,36% -0,14
BITCOIN2.149.726-5.402

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti

Sibirya Soğukları Geliyor! Kar Yağışı İçin Tarih Verildi

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Sibirya Soğukları Geliyor! Kar Yağışı İçin Tarih Verildi

Meteoroloji, yeni yıla yaklaşırken ülke genelinde kar yağışı uyarılarına devam ediyor. Bazı bölgelerde kar alarmı verilirken hava forum sitesinde dikkat çeken bir analiz yayımlandı.

Analizde, Sibirya soğuklarının 18-22 Ocak tarihleri arasında ülkemizde etkili olacağı ve yoğun kar yağışının beklendiğine dikkat çekildi. Yeni yıl yaklaşırken meteoroloji tarafından yapılan değerlendirmelere göre yurdun batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, kıyı Ege ile Edirne, Çanakkale, Balıkesir’in batısı; Antalya, Isparta’nın güneyi ve Burdur’un doğusunun aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer buzlanma ve don ile birlikte sis ve pus olayı bekleniyor.

Öte yandan yarın Marmara’da yağmur bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, Güneydoğu Anadolu’da kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Kıyı Kesimleri İçin Kar Tahmini

Hava forum sitesinde yer alan bilgilere göre, 2012 yılında kıyı bölgelerde yaşanan sert kış ve kar yağışı bu yılda benzer şekilde cereyan edecek. Tahminlere göre ocak ayının sonlarına doğru yaşanacak hava hareketleri, kıyı kesimlere bol miktarda kar yağışı bırakabilir.

18-22 Ocak Arasında Etkili Olacak

Analizde, “Sibirya soğukları ocak ayının 2. yarısında Doğu Avrupa’ya hakim olacak.” ifadeleri yer alırken 18-22 Ocak gibi ülkemizi de etkisi altına alacağına vurgu yapıldı. Özetle yapılan son meteorolojik tahminlere ve değerlendirmelere göre, kutup bölgelerindeki soğukların stratosfer ısınmasına bağlı olarak bölüneceği ve ülkemizin de içinde bulunduğu coğrafyada sert kış koşullarına neden olacağı, Avrupa Sibiryası’nın aktif hale geleceği tahmin ediliyor. Ancak sürecin uzun olması sebebiyle yakından takip edilmesi gerekmektedir.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 13
İstanbul: Parçalı, batı kesimleri yer yer çok bulutlu 16
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 17
Adana: Parçalı ve az bulutlu 21
Antalya: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 19
Samsun: Parçalı ve az bulutlu 20
Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 16
Diyarbakır: Az bulutlu 11