DOLAR32,4511% -0.12
EURO34,7390% -0.69
STERLIN40,5841% -0.58
FRANG35,4980% -0.35
ALTIN2.440,02% 0,16
BITCOIN64.051,87-0.886

Sıbıçlar Karaağaç’ta Bir Araya Geldi

Yayınlanma Tarihi : Google News
Sıbıçlar Karaağaç’ta Bir Araya Geldi

Anadolu’nun Türk yurdu olmasında çok önemli rol oynadıkları tarih otoriteleri tarafından kabul edilen Oğuz Türklerinin 24 kolundan biri ve en kalabalık olanı Çepniler, 11. yüzyılın ikinci yarısından beri bu topraklarda yaşıyor. Üç Okların Gök Han koluna bağlı olan Çepniler, bugün Doğu Karadeniz başta olmak üzere, ülkemizin çeşitli il ve ilçelerinde yaşamlarını sürdürüyor.

Çepni soyunun önde gelen ailelerinden Sıbıçlar ise; bugün Giresun, Zonguldak, İstanbul, Bursa, Kocaeli, Sakarya başta olmak üzere bir çok ilimizde nüfus barındırıyor. Zaman içinde değişen yaşam şartları, nüfus artışı, ekonomik, sosyal, siyasal vb sebeplerle ülke içinde çeşitli yerlere göç etmek durumunda kalan Sıbıçlar, bugün binlerce mensubuyla kocaman bir aile olarak varlığını sürdürüyor.

Mekansal anlamda birbirinden uzak kalan aile mensupları, gönül köprüsü kurarak bir araya gelmeye karar verdi. Giresun, Zonguldak, İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Sakarya’da yaşayan bir grup genç Sıbıçlı, dün Karaağaç’ta bir araya geldi. Birbirleri ile tanışıp kaynaşan gençler, kısa bir gezi ve bir dizi ziyaretin ardından, bundan sonra yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında istişare (görüş alış-verişi) toplantısı yaptı.

Birlik ve beraberlik sağlama, dayanışma, kültürel değerler, organizasyonlar, dernek faaliyetleri, ekonomik ve sosyal yardımlaşma, teknik bilgi paylaşımı vb. konularında birbirleriyle değerlendirme yapan aile üyeleri, bir sonraki buluşmalarında ilgili konularda somut adımlar atmayı planlıyor.

Kandıra’da ve Karaağaç’ta küçük çaplı gezinti yapan aile üyelerine, sitemiz imtiyaz sahibi Numan Sıbıç ve büyük ağabeyi Samet Sıbıç rehberlik etti.

Kandıra Baba Tepesinde kabri ve anıtı yer alan Akçakoca Gazi ile Karaağaç Merkez Mezarlığı’nda yatan aile büyüklerinin kabirlerini ziyaret eden gençler, tüm ölmüşler ve şehitler için dua etti.

Yaylacı olarak bilinen Umut Sıbıç, uzaktan ve yakından gelen misafirlere yemek ikramında bulundu.

Hoş sohbetler eşliğinde çaylarını yudumlayan aile üyeleri, daha sonra Karaağaç’tan ayrıldı.

Karaağaç Haber olarak, Sıbıç ailesi ve üyelerine anlamlı buluşmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.