DOLAR32,4156% 0.19
EURO35,7329% 0.62
STERLIN41,8107% 1.05
FRANG35,9177% 0.16
ALTIN2.326,05% 0,24
BITCOIN2.301.9202.31

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti

Şeref Kuşdil Adaylığını Açıkladı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Şeref Kuşdil Adaylığını Açıkladı

Yaklaşan yerel seçimler öncesi, pek çok kişi çeşitli makamlara adaylığını açıklamaya başladı. Köyümüz sakinlerinden ve azalarından Topallar mahallesinde ikamet etmekte olan Şeref Kuşdil, 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde köyümüzden muhtar adayı olduğunu açıkladı. Siyaset arenasının git gide kızıştığı şu günlerde, Karaağaç’ta başka kimlerin muhtar adayı olacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

Şeref
Muhtarlık makamına aday olan Kuşdil: “Köyümüze daha iyi hizmet edebilme düşüncesiyle bu kararı aldım. Zaten mevcut dönemde azalık görevimi yürütmekteyim. Önümüzdeki yerel seçimlerde de muhtar adayı olmaya karar verdim. Çünkü Karaağaç’ın ve Karaağaç halkının ihtiyaçları doğrultusunda hizmet etmeye kararlıyım. Son dönemlerde Karaağaç’ın yeterli hizmeti aldığı kanısında değilim. Muhtar seçildiğim takdirde, projelerimi hayata geçirmeyi taahhüt ediyorum. Eğer muhtar seçilirsem Karaağaç’a öncelikle bir lise açtırmayı düşünüyorum. Çocuklarımızın çoğu lise öğrenimini Kandıra’daki okullarda görüyor. Köyümüz öğrenci potansiyeline sahip bir yer ama köyümüzde lise olmadığı için çocuklarımızın neredeyse tamamı taşımalı sistemle sabah-akşam 1-1,5 saat yolculuk yapmak zorunda kalıyor. Çocuklarımızı kontrol etmekte zorlanıyoruz, köyümüze bir lise açtırarak bu sorunu çözeceğime inanıyorum. Ayrıca bozuk olan mahalle yollarını yaptırmaya, yetersiz olan kanalizasyon ve altyapı çalışmalarını genişletmeye, çevre düzenlemesini yapmaya, yıllardır hizmet vermesine rağmen bir türlü doktor ataması yapılamayan sağlık ocağımıza doktor getirmeye, eczane ve bankamatik gibi acil ihtiyaçları gidermek için gerekli olan hizmetleri köyümüze getirmeye hazırım. Köyümüzde pek çok genç, sosyal aktivitelerden mahrum yetişiyor. Köyümüzde gençlere yönelik kapalı futbol sahası, kafeterya vb. tesisleri açarak hizmet vermesini sağlayacağım. Köyümüzde nadiren de olsa çeşitli sebeplerden kavga, hırsızlık, husumet vb. istenmeyen durumların meydana geşdiği aşikar, bu yüzden istenmeyen durumların önüne geçebilmek için karakol kurdurmayı düşünüyorum.” diyerek projelerinin bir kısmını bizlerle paylaştı.
Karaağaç, Kocaeli’nin en büyük oy potansiyeline sahip köylerinden biri. Karaağaç’ta 1150 seçmenin 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde oy kullanması bekleniyor. Büyükşehir yasasına göre önümüzdeki seçimlerden itibaren kırsal kesimde yaşayan vatandaşlar, sadece muhtarlık seçimlerinde değil; hem Kandıra Belediye başkanlığı hem de Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanlığı seçimleri için oy kullanacak. Bu da özellikle yerel yöneticilerin dikkatlerini Karaağaç’a yöneltiyor. Yıllardır değişmeyen seçim politikalarında oy zamanı el üstünde tutulan seçmenin, seçimlerden sonra yüzüne bakılmıyor. Karaağaç’ta seçim zamanı yapılan vaadlerin bir çoğu hala gerçekleşmiş değil. Bütün olanların farkında olan seçmenin, özellikle yapılan 2B düzenlemesinde de mağdur edilmesi yapılacak yerel seçimlerde nasıl bir nasıl bir etki meydana getirecek, hep birlikte göreceğiz.