DOLAR32,5895% 0.11
EURO35,0309% 0.44
STERLIN40,6873% 0.19
FRANG35,6038% 0.11
ALTIN2.423,17% 0,00
BITCOIN64.282,02-3.469

Şehit Polis Memuru Gözyaşları İçinde Toprağa Verildi

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Şehit Polis Memuru Gözyaşları İçinde Toprağa Verildi

Karaağaç sakinlerinden Acılık Mahallesinde ikamet eden Necattin & Zehra Emanetoğlu’nun Yalova’da görevli polis memuru oğulları Mustafa Emanetoğlu (48) şehit oldu.

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle Yalova-Bursa karayolu Kirazlı Sanayi Bölgesinde uygulama ve denetim noktası kurdu. Ekipler, gece saat 02.30 sularında 31 ANU 43 plakalı Tofaş marka otomobile dur ihtarında bulundu. İhtara uymayan sürücü, görevli polis memuru Mustafa Emanetoğlu’na çarparak kaçtı.

yalova_tofas_polis
toren_sehit
valilik_sehit_emanetoglu
necattin_emanetoglu
sehidin_annesi_ve_esi
polis_konvoyu
taziye_evi_karaagac
helallik
taziye_evi
taziye_cenaze_emanetoglu
sehit_defnedildi
sehit_cenazesi
sehidin_esi_emanetoglu
polis_memuru_emanetoglu
polis_memuru_topraga_verildi
polis_memuru
mustafa_emanetoglu_esi
goz_yaslari_icinde_topraga_verildi
emanetoglu_polis_cenaze
cenaze_toreni_sehit

Kaza sonucu ağır yaralanan polis memuru, meslektaşları tarafından olay yerine çağırılan ambulansla hemen Yalova Devlet Hastanesine kaldırıldı fakat doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

19 Yaşındaki Sürücü Yakalandı

Emniyet ekipleri, kaza sonrası kaçan sürücünün yakalanması için çalışma başlattı. Araç plakasından sürücünün 19 yaşındaki Z.İ. olduğu belirlendi. Z.İ., evine yapılan baskınla kıskıvrak yakalandı. Kaza sırasında Z.İ.nin kullandığı otomobilde bulunan arkadaşları S.Y. (18) ile S.İ. (17) de gözaltına aldı. Emniyete götürülen şüphelilerin işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Şehit Polis Memuru İçin Tören Düzenlendi

Şehidin naaşı, Yalova Devlet Hastanesi önünden oluşturulan konvoyla Yalova Valiliği bahçesine getirildi. Şehit polis memuru Mustafa Emanetoğlu için Yalova Valiliği ve Yalova İl Emniyet Müdürlüğünün bulunduğu ortak bahçede öğle saatlerinde resmi tören düzenlendi. Buradaki törende şehit polisin eşi Ayşe, annesi Zehra ve babası Necattin Emanetoğlu taziyeleri kabul etti. Törene Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Garnizon Komutanı Tuğamiral Semih Ozangüç, Yalova İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Bakçepınar ve siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

“Kahramanca Şehit Oldu”

Törende konuşan Yalova İl Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Fındık, “Mustafa Emanetoğlu, görevini gerçekleştirdiği sırada kahramanca şehit olmuştur. Bugün vatanı için görev yaparken hayatını kaybeden aziz şehidimize son görevimizi yapmak için buradayız. Bu vesileyle başta aziz şehidimiz Mustafa Emanetoğlu olmak üzere vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletin huzur ve güvenliği için görev yaparken hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli aileleri ve teşkilatımıza başsağlığı ve sabırlar diliyorum” dedi. Ardından Yalova İl Müftüsü Cevdet Cemal Çıkrık dua okudu.

Emanetoğlu’nun cenazesi, Yalova’daki törenin ardından polis araçlarından oluşan konvoy eşliğinde helallik alınmak ve defnedilmek üzere memleketi Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlı Karaağaç Mahallesi Acılık mevkiindeki baba ocağına getirildi.

Helallik alındığı sırada baba Necattin, anne Zehra ve eşi Ayşe Merih Emanetoğlu ayakta durmakta güçlük çekti.

Şehit polisin Türk bayrağına sarılı tabutu omuzlara alınarak Karaağaç Mezarlığına götürüldü.

Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Kocaeli İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Kocaeli İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ümit İlbayı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yaşar Çakmak, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan ve vatandaşlar katıldı.

Mustafa Emanetoğlu’nun eşi Ayşe Merih Emanetoğlu’nun da polis olduğu öğrenildi.

Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından baba Necati Emanetoğlu, oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Mustafa Emanetoğlu’nun naaşı daha sonra dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Köylümüz, komşumuz, ağabeyimiz Şehit Polis Memuru Mustafa Emanetoğlu’na bir kez daha Allah’tan (c.c.) rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. Ruhu şad olsun.