DOLAR32,3245% 0.21
EURO35,1555% 0.02
STERLIN41,0370% 0.02
FRANG35,7849% 0.18
ALTIN2.300,19% 0,99
BITCOIN2.288.589-0.332

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti

Sancaktepe’de Bomba Yüklü Araç Patladı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Sancaktepe’de Bomba Yüklü Araç Patladı

İstanbul’un Sancaktepe ilçesinde bulunan Samandıra Kışlası’na yakın bir noktada askeri personelin çıkış saatinde, bomba yüklü bir araçta patlama meydana geldi. İstanbul Valisi Vasip Şahin, patlamada 5’i asker 3’ü sivil olmak üzere 8 kişinin yaralandığını açıkladı.

İstanbul’un Sancaktepe ilçesi Osmangazi Caddesi’nde üzerinde, askeri kışlaya yakın bir noktada patlama meydana geldi. Patlama, askeri aracın geçişi sırasında park halindeki bir minibüste meydana geldi.

arac

Patlamada 5’i asker, 3’ü sivil olmak üzere 8 kişi yaralandı. Yaralıların tamamı hastaneye kaldırıldı. Patlamanın şiddetiyle, çevrede bulunan ev ve iş yerlerinde hasar medyana geldi. Patlamanın uzaktan kumandayla gerçekleştirildiği tahmin ediliyor.

sancaktepe_bomba

Şiddetli patlama, panik ve korku yarattı. Çevre sakinleri gürültüyle birlikte dışarı fırladı. Bölgede toplananlar insanlar güvenlik şeridinin dışında tutuluyor.

Patlamanın meydana geldiği yerin yakınında bir benzin istasyonunun bulunduğu ve olası bir faciadan kıl payı dönüldüğü belirtiliyor.

bomba

Olay yeri inceleme ekipleri ile bomba imha uzmanlarının  incelemeleri sürüyor. Bölge, ikinci bir bomba olabileceği ihtimaline karşı geniş bir güvenlik çemberine alındı.

Dünya Basını Patlamayı Flaş Olarak Duyurdu

Uluslararası haber ajansları, İstanbul’daki patlamayı dünyaya flaş olarak duyurdu.

Amerikan Associated Press (AP) ajansı, askeri personel taşıyan aracın yanında gerçekleşen patlamada dört yaralı olduğunu bildirdi.

İngiliz haber ajansı Reuters ise, ‘acil’ koduyla duyurduğu haberinde Türkiye’nin en büyük kenti İstanbul’da askeri yerkeşke yakınında gerçekleşen patlamada beş kişinin yaralandığını aktardı. Reuters haberinde, son bir yıl içerisinde IŞİD’in İstanbul’da turistleri hedef alan iki intihar saldırısını ve PKK’nın Ankara’da bombalı araçlarla yaptığı iki saldırıyı da hatırlattı.