DOLAR32,5052% 0.17
EURO34,7814% 0.14
STERLIN40,6585% 0.48
FRANG35,6656% 0.18
ALTIN2.491,49% 1,19
BITCOIN2.077.5004.669

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti

Perihan Patan’ın Ölümünde Şok İhmal

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Perihan Patan’ın Ölümünde Şok İhmal

Köyümüz sakinlerinden Dağdibi mahallesinde ikamet eden Perihan Patan (Ağabey Patan’ın eşi – Yılmaz Patan’ın yengesi) yediği yabani mantardan zehirlenerek hayatını kaybetmişti.
.
Perihan Patan’ın (77) ölümünde şok eden ihmal ortaya çıktı. Merhumenin eşi Ağabey Patan’dan aldığımız bilgilere göre; geçtiğimiz cumartesi akşamı bahçelerinden topladıkları yabanî mantarı yiyen Perihan Patan, pazar günü sabah namazına kalktığında aniden rahatsızlandı.
.
Şiddetli karın ağrısı, mide bulanması ve kusma şikayeti ile hemen M. Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastahanesi’ne götürülen Patan’a, kan tahlili yapıldı. Yapılan tetkikler sonucu gıda zehirlenmesi olduğu anlaşılan hastanın midesi yıkandı. Hastahanenin teknik donanım yetersizliğinden gerekli müdahalesi yapılamayan Patan, zehrin kana karışma ihtimali yüksek olduğu için ambulansla hemen Kocaeli Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.
.
perihan-1.
Kocaeli Devlet Hastahanesi’nde nöbetçi doktor tarafından muaneyesi yapılan ve serum takılan Patan, müşahede odasında gözetim altına alındı. Yapılan müdahale ile birkaç saat sonra kendine gelen Patan, kendisini iyi hissetmediğini doktoruna ifade etmesine rağmen: “Sen benden daha mı iyi bileceksin?” diye azarlanıp kan tahlili sonucunun temiz çıkması gerekçe gösterilerek taburcu edildi.
.
Evine gelen hastanın halsizlik ve şiddetli ağrı şikayeti devam edince, ailesi Patan’ı Kocaeli / Gölcük’teki özel bir kliğine götürdü. Burada yapılan muayenesinde zehrin karaciğerde toplanması sebebiyle sağlık durumunun oldukça kötüye gittiği ifade edilen hasta, vakit kaybetmeden ambulansla hemen Kocaeli / Gölcük Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Vakit geçtikçe sağlık durumu kötüleşen ve burada da yeterli müdahalesi yapılamayan Patan, acilen Kocaeli Üniversitesi – Umuttepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’ne sevk edilmek istendi. Hastahanede yer olmadığı gerekçesi ile kabul edilmeyen hasta, ambulansla Özel Yalova Uzmanlar Hastahanesi’ne sevk edildi. Sağlık durumu kritikleşen Patan, karaciğerinin işlevini yitirmesi sebebiyle yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
.
Uzun yıllar Almanya’da yaşayan çift, yaklaşık 2 yıl önce Karaağaç’a dönüş yapmıştı. Perihan Patan’ın ani ölümü, başta ailesi olmak üzere komşularını ve sevenlerini yasa boğdu. Evli ve 6 çocuk annesi olan Patan’ın cenazesi, bugün kılınan öğle namazının ardından Karaağaç Merkez Mezarlığı’na defnedildi.
.
Patan ailesi, olayda ihmali olan Kocaeli Devlet Hastanesi’ndeki görevli doktoru ve hastahane yönetimini dava etmeye hazırlanıyor.
.
Karaağaç Medya olarak Perihan teyzemize Allah’tan (c.c.) rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine bir kez daha başsağlığı diliyoruz. Mekanı cennet olsun.
.