DOLAR32,3130% 0.18
EURO35,1855% 0.08
STERLIN40,9401% -0.2
FRANG35,7092% -0.01
ALTIN2.279,06% 0,07
BITCOIN2.250.751-1.192

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti

Parkın Yanı Başı Tehlike Saçıyor

Yayınlanma Tarihi : Google News
Parkın Yanı Başı Tehlike Saçıyor

2014 yılında düzenlenen yasayla birlikte büyükşehir belediyesi statüsünde yer alan il sınırları içindeki köyler, artık o ilin mahallesi olarak kabul ediliyor ve hizmetlerin büyük çoğunluğu büyükşehir ile ilçe belediyeleri tarafından karşılanıyor. Bu kapsamda Karaağaç’ta da pek çok hizmet, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kandıra Belediyesi ekiplerince yerine getirilmeye çalışılıyor.

Karaağaç’ta birçok noktada kurulu çocuk oyun parkı bulunuyor ancak bu parklar son günlerde adeta kaderine terk edilmiş bir vaziyette. Parklardaki oyun ve spor aletlerinin bir kısmı çürümüş, bir kısmı ise kırılmış şekilde duruyor. Ayrıca parklarda uzun süredir herhangi bahçe ve peyzaj düzenleme çalışması da yapılmıyor. Her yeri yabani ot ve dikenler kaplamış. Park alanının içine beton elektrik direkleri istiflenmiş. Çocuklar beton direklerin arasında oyun oynuyor. Parkın kenarında bulunan su kanalı ise tehlikeye davetiye çıkarıyor.

Topallar Mahallesi sakinlerinden Necdet Aktaş, mahallelerindeki oyun parkını ve parkın yanı başındaki su kanalını video kaydına alarak yetkililerden bu duruma bir an önce müdahale etmelerini istediklerini dile getirdi.

Aktaş sitemize yaptığı açıklamada, “Mahallemizde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bir kaç yıl önce çocuk parkı alanı kuruldu. Park alanı yapılırken peyzaj çalışmalarının da yapılacağı ve park alanının çitlerle çevrilerek güvenli bir hale getirileceği ifade edildi. Ancak oyuncaklar kurulduktan sonra burayla ilgilenen kimse olmadı. Geçtiğimiz yıl komşularımızla bir araya gelerek buradaki yabani otları ve dikenleri biz temizledik. Park zaten mahalle yolunun hemen kenarında. Etrafı çevrili olmadığı için bazı günler hayvanlar gelip burada otluyor. Geçtiğimiz günlerde parkın içine beton elektrik direği yığmışlar, çocuklarımız o direklerin üzerinde gezip oynuyorlar.

Parkın bitişiğinde kalan kısımda üzeri açık su kanalı var, sağanak yağmur yağdığında burada taşkın meydana geliyor. Biz bu konunun çözümü için 2-3 yıldır uğraşıyoruz fakat bir netice elde edemedik. Kocaeli Büyükşehir Belediyesine dilekçe verdik, Kandıra Belediyesine fotoğraf gönderdik, İSU müdürlüğüne telefon açıp bilgi verdik; gelip incelediler ama hâli hazırda hiçbir çalışma yapılmadı. Biz kendi imkânlarımızla bir iş makinesi çağırarak buradaki alanı bir nebze olsun genişlettik fakat bu kısa vadeli bir çözüm oldu.

Buradaki kanalın içine büz döşenmesi ve üzerinin kapatılması gerekiyor. Her gün çocuklarımıza kötü bir şey olacak diye yüreğimiz ağzımıza geliyor, endişeleniyoruz. Yetkililerden bu konuya bir an önce çözüm bulmalarını istiyorum. Gerekirse TV kanallarına da video göndereceğim.” dedi.

Öte yandan Karaağaç sakinlerinden Elmacı Mahallesinde ikamet eden Emirhan Tav, geçtiğimiz yıl “İş başa düştü” diyerek mahallelerindeki parkı kendi elleriyle temizlemişti. Karaağaç Haber olarak bizler de yetkilerden bu olumsuz duruma bir an önce çözüm bulmalarını talep ediyoruz.