DOLAR32,5829% 0.03
EURO34,9925% 0.37
STERLIN40,7855% 0.37
FRANG35,6282% 0.17
ALTIN2.421,08% -0,09
BITCOIN64.293,78-3.382

Öztürk Ticaret Fındık Alımına Başladı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Öztürk Ticaret Fındık Alımına Başladı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) bu sezon için tahmini fındık rekoltesini 729 bin ton olarak açıklamasının ardından Tarım ve Orman Bakanlığı da tahmini rekolte çalışmalarını tamamlamıştı. Bakanlık, TÜİK’in rakamından 30 bin ton fazla bir hesaplama yaparak rekolteyi 759 bin ton olarak açıkladı.

Peş peşe yapılan açıklamalardan sonra piyasada gözler Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) alım fiyatına çevrilmişti. 30 Temmuz’da Ordu’da konuşan Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu yılki fındık alım fiyatının ortalama 54 TL olacağını duyurmasının akabinde TMO ve tüccarlar yeni mahsul ürünlerin alım satımına başladı.

Düzce’de uzun yıllardır zirai ürünler alım-satımı üzerine faaliyet gösteren Öztürk Ticaret bu sene de Kocaeli, Sakarya ve İstanbul illerinden fındık alımı ile fındık kabuğu satışına devam edeceklerini açıkladı.

Karaağaç Muhtarı Mehmet Elmacı ve Karaağaç esnaflarından Erhan Sinopluoğlu ile iş ortaklığı kuran Öztürk Fındık; Kandıra, Kaynarca, Şile, Ağva, Karasu ve Kocaali ilçelerindeki üreticilerin fındıklarını en iyi fiyattan satın almaya hazır olduklarını belirtti.

Sitemize açıklamada bulunan Elmacı ve Sinopluoğlu, “Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu sezon da değerinde fındık alımına ve fındık kabuğu satışına devam edeceğiz. Daha önceki çalışmalarımızda halkımızın güvenini kazanmıştık, bu güveni sürdürmeyi düşünüyoruz. Üreticilerimizin alın teri ve emekleri karşılığını bulmaya devam edecek. Yerinde ve peşin para ile fındık alımını sürdüreceğiz. Piyasa şartları ile randıman ve kalitesine göre vereceğimiz en iyi fiyatla üreticilerimizin yüzü gülecek.

Toprak Mahsulleri Ofisi ilçe merkezlerine kurduğu depolarda alım yapıyor. Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) dahil olan üreticilerimiz, ürünlerini randevu alarak kendileri götürmeleri gerekiyor. ÇKS’si olmayan çiftçiler ürünlerini zaten veremiyor. Ofis, fındığın kalitesini ya da nem oranını beğenmezse mahsulü almıyor. Dekar başına 200 kg üzerinden hesaplama yapılarak ürün alınıyor. Fındığınız dekar başına hesaplanan miktardan fazla gelirse yine alınmıyor.

Ayrıca TMO üreticiye peşin ödeme yapmıyor. Siz fındığınızı kuruma teslim ettikten sonra size duruma göre 15-20 gün ileri tarihli bir makbuz veriliyor. Siz de o gün geldiğinde Ziraat Bankası üzerinden ödemenizi alıyorsunuz. Bir de banka üzerinden ödeme alındığında ürününüzden vergi, harç, diğer giderler ve bağış gibi kesintiler yapılıyor. Bu konuyu daha önce TMO’ya fındık veren üreticilerimiz iyi bilir. Biz tüccar olarak şu an için TMO’dan kilo başına belki 2-3 TL daha az bir fiyatlandırmayla ürün alıyoruz ancak vatandaşımız en azından bu zahmet ve çileye katlanmıyor.

Üretici bize önceden haber verdiği taktirde ürününü harmandan kendimiz çuvallayarak alıyoruz. Üreticimiz o zahmete bile girişmiyor. Fındığı kaliteli olup randıman vatandaşlarımız için randıman bakabiliyoruz ve ona göre ekstra bir ücretlendirme yapıyoruz. Randıman baktırmak istemeyen çiftçilerimizin ürünlerini ise piyasa şartlarına göre standart bir fiyat üzerinden satın alıyoruz.

Fındığı üreticimizin gözü önünde hassas elektronik kantarla gramı gramına tartıyoruz. Üretici kantarımızdan şüphe duyuyorsa başka herhangi bir kantarla da tartıp teyitleşebiliyoruz. Sonrasında da peşin para ile karşılığını ödüyoruz. Halkımız, komşularımız bizden güvenle alışveriş yapabilir” dediler.

Öztürk Fındık İletişim Hatları:

Mehmet ELMACI 0535 632 57 03
Erhan SİNOPLUOĞLU 0532 775 47 75

Depo Adresi: Karaağaç Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Köy İçi Mevkii (Merkez Cami Karşısı) Kandıra / Kocaeli
Konum: https://goo.gl/maps/spgmSMvJs5ZBWERT8

Karaağaç Haber olarak üreticilerim ve esnaflarımıza bereketli bir sezon diliyoruz.