DOLAR32,5759% 0.07
EURO35,0035% 0.37
STERLIN40,7347% 0.33
FRANG35,6361% 0.19
ALTIN2.429,84% 0,27
BITCOIN64.217,99-3.68

Osman Sıbıç Vefat Etti

Yayınlanma Tarihi : Google News
Osman Sıbıç Vefat Etti

Karaağaç sakinlerinden -merhum- İsmail Hakkı & -merhume- Fadime Sıbıç çiftinin büyük oğulları Osman Sıbıç (Çamur Osman olarak bilinen) bugün öğle saatlerinde vefat etti.

İstanbul / Beykoz – Paşabahçe’de ikamet eden ve çok geniş bir kesim tarafından tanınan Sıbıç (60) geçtiğimiz yıl ekim ayında nefes darlığı, halsizlik ve yüksek ateş şikayetiyle Beykoz Devlet Hastanesine başvurmuştu. Yapılan muayenesinde soğuk algınlığına bağlı yoğun akciğer iltihabı şüphesiyle Maltepe – Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen hastanın buradaki muayenesinde akciğer kanserine yakalandığı tespit edilmişti. Acil ameliyat olmasına karar verilen Sıbıç’ın yapılan operasyonla ciğerinin bir kısmı alınarak tedavisinin tamamlanmasının ardından taburcu edilmişti.

Yapılan tahlil ve tetkikler sonucunda kanserin 4. evrede (son evrede) olduğu ve tümörün kötü huylu (yayılan cinsten) olduğu tespit edilen hastaya radyoterapi (ışın tedavisi) uygulanmasına karar verilmişti ancak hastanın 4 seans sonunda bağışıklık sisteminin zayıf düşmesi ve tümörün beyne sıçraması sebebiyle bu uygulamadan da vazgeçilmişti.

Geçtiğimiz ay nefes darlığı, iştahsızlık ve bulantı şikayetleriyle ailesi tarafından yeniden hastaneye kaldırılan Sıbıç’a oksijen tüpü ve mama desteği sağlanmasına karar verilmişti. Beykoz Devlet Hastanesine yatışı yapılan hasta, birkaç gün müşahede servisinde gözetim altında tutulduktan sonra yapılabilecek tıbbi müdahalenin kısıtlılığı sebebiyle taburcu edilmişti.

Taburcu edildikten sonra Karaağaç’taki hanesine gitmek isteyen Sıbıç, aile yakınları tarafından yaklaşık iki hafta önce Karaağaç – Merkezdeki hanelerine getirilmişti. Dün akşam saatlerinde fenalaşarak komaya giren Osman Sıbıç, bügün öğle saatlerinde hayatını kaybetti.

Merhumun naaşı, yarın (13 Temmuz 2019 Cumartesi) öğlen namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karaağaç Merkez Mezarlığında toprağa verilecektir. Tüm eş, dost, komşu ve akrabalarına duyurulur.

Karaağaç Haber olarak Sıbıç ailesinin neşeli ve değerli büyüğü Osman ağabeyimize Allah’tan (c.c.) rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. Mekanı cennet, toprağı bol olsun.