DOLAR32,3068% 0.16
EURO35,0638% -0.19
STERLIN40,9744% -0.14
FRANG35,6745% -0.11
ALTIN2.273,27% -0,19
BITCOIN2.258.601-0.683

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti

Ormanlarda Kanunsuzluğa Geçit Yok

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Ormanlarda Kanunsuzluğa Geçit Yok

İzmit Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Kefken Orman İşletme Şefliği bölge sınırları içinde bulunan Karaağaç’ta 6831 Sayılı Orman Kanunu’na muhalefet edildiği gerekçesi ile daha önce görevli ekiplerce birkaç farklı noktada suç tutanağı tanzim edilmişti.

Mahkemece müsadere kararı kesinleşen arazi, yapı ve tesislerde geçtiğimiz gün karar uygulaması yapıldı. İnfazı gerçekleşen sahalarda ağaçlandırma çalışmaları başlatılarak alanların tekrar orman örtüsü ile kaplanması hedefleniyor.

izmit_orman_isletme
kandira_karaagac_orman_isletme
karaagac_infaz_karari
ormanlik_alanda_yikim
yikim_karari_karaagac
orman_iscisi_agaclandirma
orman_isletme_dozer_calisma
orman_isletme_sefligi
agaclandirma_calismasi_karaagac

İnfaz çalışmalarına Orman İşletme Müdürü Mustafa İşçioğlu, müdür yardımcıları Yusuf Yaycı ve Mehmet Onur Gürkan, işletme şefleri ve toplu koruma ekipleri katılırken Kandıra İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri de çalışmalara destek sağladı. Benzer alanların tespiti ile müsadere kararı uygulamalarının devam etmesi planlanırken infazı gerçekleştirilen alanlarda tel ihata (çit), ağaçlandırma ve fidan dikim çalışmaları devam ediyor.

Ne Olmuştu?

Kefken Orman İşletme Şefliği tarafından 2018 yılında Karaağaç Mahallesi sınırları dahilinde bulunan üç farklı noktadaki ormanlık sahada açma suçu işlendiği tespit edilmiş, şüpheliler hakkında suç zaptı tanzim edilerek yerel mahkemede dava açılmıştı. Açılan davalar, ilgili mahkemece hükme bağlanıp kesinleşerek arazilerin ve fındıklığın müsaderesine karar verilmişti.

karaagac_orman_isletme
kandira_kefken_jandarma
karaagac_kandira_orman
karaagac_orman
dozer_kandira
orman_isletme
findiklik_infaz_karaagac
kandira_karaagac_orman
yikim_karari

Kesinleşen mahkeme kararı gereği geçtiğimiz yıl mart ayında Kocaeli Orman İşletme İl Müdürü Mustafa İşçioğlu, beraberinde işletme müdür yardımcısı, Kefken-Kandıra-Akova-Akçaova orman işletme şefleri, toplu koruma ekipleri ve Kandıra İlçe Jandarma Komutanlığının destekleri ile üç ayrı noktada açma yapılan toplam 20.000 m2’lik alandaki fındıklar dozerlerle sökülerek infaz işlemi ​gerçekleştirilmişti. Daha sonra da 21 Mart Ormancılık Günü ve Haftası münasebetiyle ağaçlandırma çalışmaları başlatılmıştı.