DOLAR32,5106% 0.05
EURO34,9548% -0.21
STERLIN40,7717% -0.23
FRANG35,6046% -0.06
ALTIN2.440,76% 0,19
BITCOIN64.370,040.016

Okan Karaağaç: “Gelecek Seçimlere Değil Gelecek Nesillere Adayım”

Yayınlanma Tarihi : Google News
Okan Karaağaç: “Gelecek Seçimlere Değil Gelecek Nesillere Adayım”

Karaağaç sakinlerinden ve esnaflarından Okan Karaağaç, 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde muhtar adayı olduğunu açıkladı.

Okan Karaağaç, sitemize adaylığı, çalışmaları ve projeleri hakkında ses getirecek açıklamalarda bulundu. 31 Mart’ta yapılması planlanan yerel seçimler öncesinde muhtarlık makamına adaylığını açıklayan Karaağaç, kendisiyle yaptığımız söyleşide projelerini sıraladı.

Mevcut yönetim süresince tamamlan-a-mayan çalışmaları ve kendi projelerini hayata geçirmeyi taahhüt eden genç aday, yaptığı açıklamada: “Mahallemize hizmet etmek için aday oldum. Karaağaç artık büyüdü ve gelişti. Burası çok büyük ve dağınık bir mahalle. Aynı zamanda da sadece Kandıra’nın değil Kocaeli’nin de en büyük mahallelerinden biri. Ben mahallemin hak ettiği şekilde yönetilemediğini, daha iyi şeylere layık olduğunu düşündüğüm için aday oldum. Burada hizmet bekleyen iki önemli kitlemiz var: Birisi büyüklerimiz ve yaşlılarımız, ikincisi ise gençlerimiz ve çocuklarımız. Bu sebeple ben gelecek seçimlere değil gelecek nesillere adayım.

Niye diyecek olursanız, şehir hayatı ile aynı şartlarda yaşamıyoruz. Haliyle hizmet alımında geriden geliyoruz. Benim iki çocuğum var. Aldıkları eğitimi daha doğrusu kültürlenme ve sosyalleşme konularındaki aldıkları eğitimi yeterli görmüyorum. Bugün yüzme kursları, jimnastik kursları, okçuluk eğitimi gibi çocuklarımızı bedenen ve zihnen geliştirebilecek birçok aktivite için neden yerinde bir imkân oluşturulmasın? Biz niçin bu hizmetleri alabilmek için Kandıra, Kaynarca, Sakarya ya da Kocaeli’ne gitmek durumunda kalıyoruz? Mahallemizdeki uygun alanlara neden bir kapalı spor kompleksi yapılamasın? Çocuklarımıza sahip çıkmak demek, mahallemize ve ülkemize hatta geleceğimize sahip çıkmak demektir. Öncelikle bu amaçla çalışmalarıma yön vermeyi planlıyorum.

Öte yandan mahallemizde yaşlı ve emekli nüfus oranı fazla. Okuma çağında olmayan, aktif çalışma hayatı içinde olan hemşerilerimizin çoğu da çeşitli ekonomik sebeplerle şehir dışında ikamet ediyor. Bu nedenle özellikle kıymetli büyüklerimize hizmet etmeyi taahhüt ediyorum. Yaşlı nüfusun acil ihtiyaçları banka ATM’si, hastane, ilaç temini, fatura ödeme işlemleri ve ulaşım konularında yoğunlaşıyor. Mahallemizde kocaman bir sağlık evimiz mevcut. Fiziki olarak hizmete hazır durumda olmasına rağmen yıllardır sağlık personeli eksikliği giderilemedi. Bu konuya maalesef kalıcı bir çözüm getirilemedi. Vatandaşlarımız en küçük bir sağlık ihtiyacı talebinde dahi bu hizmeti alamıyor. Temel sağlık hizmeti bile verilemeyecekse boş binanın kime ne faydası var? Bu konunun çözümüne öncelik vermeyi planlıyorum.

Mahallemiz genelinde en ücra sokaklarda da dahil olmak üzere şu an doğalgaz ve altyapı çalışmaları devam ediyor. İnşallah en kısa sürede tamamlanacağını umut ediyoruz. Ardından üst yapı çalışmalarının en kısa sürede tamamlanması için girişimlerimizi yoğunlaştıracağız. Özellikle Hacı Şükrü Mahallemiz, yıllardır yol bekliyor. Mahallemizi inşallah tüm sokak araları da dahil olmak üzere pırıl pırıl bir görünüme kavuşturacağız.

Köyümüzde MOBESE kameraları yok. Bu güvenlik açığımızı en kısa sürede kapatmayı, köy giriş ve çıkışları ile merkezi alanları güvenlik kameraları ile donatmayı planlıyoruz. Böylece hırsızlık gibi, genel asayişi bozan haller gibi durumlarla karşılaşıldığında müdahalesini ve çözümünü kolaylaştırmak adına önemli bir adım atmış olacağız. Mahallemizde MOBESE sistemi olmadığı için ATM cihazı getirtemiyoruz. MOBESE sisteminin kurulmasının ardından bu konuyu da çözüme kavuşturmuş olacağız. Böylece vatandaşlarımız, emeklilerimiz ve aylıklı çalışanlarımız para çekebilmek ve ödeme gerçekleştirebilmek için 25-30 km yol gitmek zorunda kalmayacak.

İlerleyen günlerde eğitimle alakalı olarak da bir adım atmayı planlıyoruz. Topallar Mahallemizdeki eski ilkokul binasının olduğu alan boş ve atıl durumda. Tüccarlar o alanı şu an silaj paketleme sahası olarak kullanıyor. O alana en azından bir meslek lisesi açılması için girişimlerimiz olacak. Ne kadar başarılı oluruz, orasını şu an için kestiremiyorum ancak en azından bir meslek lisesi açılması yönünde yoğun uğraşlarımız olacak.

Gençlerimizin, özellikle de kadınlarımızın kişisel, mesleki ve sosyal gelişimleri için meslek edindirme kurslarına ağırlık vereceğiz. Sadece dikiş-nakış kursu değil çok çeşitli kurslar ve eğitimler için girişimlerimiz olacak. İlköğretim okulumuza fiziki, maddi ve teknolojik destek vereceğiz. Kültürümüze, gelenek-göreneklerimize sahip çıkmak ve yaşatmak için de bir dizi çalışmalarımız olacak. Mesela horon kursu açmak ve yöremize ait kültürel değerlerimizi yaşatmak için yeni projeler hayata geçireceğiz.

Mahalle aralarında çocuk oyun parkı alanları ile oyun grupları mevcut fakat yıllardır bakım ve onarımları yapılmıyor. Bakım-onarımı bir kenara bıraktım, parkların içinde güvenle gezmek ve oynamak neredeyse imkânsız. Parkların içindeki otlar temizlenmiyor. Park alanlarının içine beton elektrik direkleri istiflendi. Kamyonlarla hafriyat malzemeleri döküldü. Zaman zaman gelip hayvanlar otluyor. Hele Topallar Mahallesindeki parkın yanı başında kocaman üstü açık bir kanal var. Vatandaşlarımızın bu konuda kaç kez şikayetleri oldu ancak bir çözüme kavuşturulmadı. Çocuklarımız bu parklarda nasıl güvenle oynasın?

Köyümüzde zaman zaman cenazeler oluyor. Bazen yaşlı bir çınarımızı, bazen de gencecik bir fidanımızı toprağa veriyoruz. Allah (c.c.) hepsine rahmet eylesin. Acı hepimizin acısı olması gerekirken maalesef bu konuda çok eksik kalıyoruz. Acısını yaşaması gereken aile, cenazelerine katılan insanları ağırlamak ve onlara yemek ikramında bulunmak üzere bir dert ile daha uğraşmak zorunda kalıyor. Biz cenaze sahiplerinin bu külfete girmesini doğru bulmuyoruz. Evet, cenazelere uzaktan ve yakından gelen birçok kişi oluyor. Kimi de büyüklerimizin tabiriyle aç-arık geliyor. Bu insanların tabi ki misafirperverlikle ağırlanmaları gerekiyor fakat onu cenaze sahipleri değil, komşuları olarak biz üstlenelim istiyoruz. Bu konuda bir fon oluşturacağız. Cenaze sahibinin cebinden bir kuruş para çıkmadan biz bu hizmeti onun adına sağlamış olacağız. Gerekirse bu işler için daimi bir personel hazır bulunduracağız. Masa, sandalye, taziye çadırı kurulumu, çay-çorba ikramı, morg aracının nakli gibi birçok hizmeti bu arkadaşımız sağlayacak. Bizler de idare ve vatandaşlar olarak aramızda oluşturduğumuz maddi kaynakla bu hizmetlerin takibini ve devamını sağlayacağız.

Eskiden mahallemizin birçok farklı noktasında umuma açık çeşmeler bulunuyordu. İnsanlar buralardan içme suyu temini yaptıkları gibi halı-kilim yıkayabiliyor, hayvanlarını da oralardan faydalandırıyorlardı. Şu an sadece 3 ya da 4 yerde bu imkân sağlanabiliyor. Onlar da biri Ortabostan’da, biri Kömürocağı’nda, biri Topallar Mahallesinde biri de Fevzi Çakmak Mahallesindeki çeşmeler. Fevzi Çakmak Mahallesinde Karamürteza ailesinin hem sularını hem yollarını hem de depo için arsalarını bağışlamasıyla bugün binlerce kişi bu çeşmeden içme suyu temini yapıyor. Allah onlardan ve vesile olanlardan razı olsun. Bu saydıklarımın haricinde daha önce Merkez Camii’nin alt tarafında Keçeci suyu ile köy merkezinin alt tarafında su kapısı ve köy kuyusu vardı. Bu çeşmeler şu an atıl vaziyette ve kullanılamaz durumda. Bu çeşmeleri tekrar toplum hizmetine kazandıracağız. Çevre ve peyzaj düzenlemeleriyle halkımızın nefes alabilecekleri alanlar haline getirebileceğiz. Öte yandan köyümüze daha önce içme suyu temininde kullanılan Kaynak Mahallesindeki su deposunun bulunduğu mevkiyi ve dereyi ıslah ederek halkımızın kullanımına sunacağız. İnsanlarımız buralarda gezip balık tutabilecek, ızgarasını-pikniğini yapabilecek. Yine köy girişlerindeki ana güzergahlar üzerinde köprülerimiz bulunuyor. Bu köprülerimizin neredeyse tamamı kullanım ömrünü doldurmuş durumda ve iki araç yan yana zor geçiyor. Biz bu köprülerimizi genişleteceğiz. Güvenli sürüş ve ulaşım için de yanlarına aydınlatma ve korkuluklar koydurtacağız.

Derelerimiz ve kanallarımız yıllardır ıslah edilmiyor. Ani bir yağış durumunda dereler ve kanallar taşkına sebep olarak maddi hasar meydana getiriyor. Birçok tarla ve ev sular altında kalıyor. İnsanlarımız mağdur oluyor. Biz bu dereleri ve kanalları ıslah ettireceğiz. Derelerimize çeşitli balık türleri bırakarak balık popülasyonunu artıracağız.

Öte yandan mahallemiz genelinde umulmadık zamanlarda irili ve ufaklı yangınlar çıkabiliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin olası bir yangın durumunda müdahale edilebilmesi adına köyümüze hibe ettiği bir yangın tankerimiz bulunuyor ancak bu yangın tankeri olası bir acil durumda hemen kullanılamıyor. Çünkü bir traktöre bağlanması ve nakli gerekiyor. Sonra bu yangına doğru müdahale için yangın eğitimi olan bilinçli insanların bulunması gerekiyor. Muhtarlık bünyesinde bir traktör ya da iş makinesi bulunmuyor. Biz gerekirse öz kaynaklarımızla eski de olsa işimizi görecek bir traktör alacağız. Yangına müdahale için en az 1 personelimizi sürekli hazır bulunduracağız. Personelimiz tankerin bakımı, onarımı, dolumu ve yangına müdahalesi ile ilgilenecek. Gençlerimizden oluşan gönüllü bir itfaiye ekibi de oluşturacağız.

Mezarlıklarımızın bakımı ve düzeni ile ilgileneceğiz. Mezar yerlerini bir düzene koyacağız. Mezarlık içinde patika yollar oluşturacağız. Yeni bir mezarlık için de başvurumuz olacak.

Daha birçok projemiz daha var ancak ben öne çıkan başlıkları dilim döndüğü kadarıyla detaylandırmaya çalıştım. Halkımızdan beni ve ekimi seçmelerini talep diyorum. Güzel bir ihtiyar heyeti adayı listesi de oluşturduğumuzu düşünüyorum. Herkesin oyuna talibiz. Desteklerinizi bekliyorum.” dedi.

Okan Karaağaç Kimdir?

1987 Kandıra – Karaağaç Mahallesi doğumludur. Merkez Mahallede ikamet etmektedir. Karaağaç esnaflarından Halil & Hatice Karaağaç çiftinin ortanca oğludur. İlk ve orta öğrenimini Karaağaç’ta, liseyi ise Kandıra’da tamamlamıştır. Kocaeli Üniversitesi Muhasebe Bölümü mezunudur. Karaağaç’ta nalbur ve hırdavat malzemeleri üzerine dükkan işletmektedir. Dönem dönem aktif siyasetin içinde yer almıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Okan Karaağaç’ın İhtiyar Heyeti Listesi İse Şöyle:

1- Şeref Kuşdil

1966 Kandıra – Karaağaç doğumludur. Topallar Mahallesinde ikamet etmektedir. -Merhum- Halil & Ayşe Kuşdil çiftinin ortanca oğullarıdır. İlk, orta ve lise öğrenimini Almanya’da tamamlamıştır. Çiftçilikle meşgul olmaktadır. Evli ve beş çocuk sahibidir. Emeklidir.

2- Leyla Kıcı (Eyüpoğlu)

1974 Kandıra – Karaağaç doğumludur. Merkez Mahallede ikamet etmektedir. Karaağaç eski muhtarlarından Remzi & -merhume- Fatma Kıcı çiftinin ortanca kızlarıdır. İlk ve orta öğrenimini Karaağaç’ta tamamlamıştır. 1 çocuk sahibidir. Karaağaç’ta dönem dönem esnaflık yapmıştır. Emeklidir.

3- Abdullah Gökmen Demir

1976 Kandıra – Karaağaç doğumludur. İlk ve orta öğrenimini Karaağaç’ta tamamlamıştır. Fevzi Çakmak Mahallesinde ikamet etmektedir. -merhum- Mustafa & Nefise Demir çiftinin büyük oğullarıdır. Bir dönem esnaflık yapmıştır. Şu an çiftçilikle meşgul olmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

4- Deniz Hamarat

1976 Kandıra – Karaağaç doğumludur. İlköğrenimini Karaağaç’ta tamamlamıştır. Fevzi Çakmak Mahallesinde ikamet etmektedir. Ahmet & Fadime Hamarat çiftinin büyük oğullarıdır. Bir dönem esnaflık yapmıştır. Şu an çiftçilikle meşgul olmaktadır. Evli ve üç çocuk babasıdır.

5- Fatih Tankaz

1977 Kandıra – Karaağaç doğumludur. İlk ve orta öğrenimini Karaağaç’ta, liseyi ise Kandıra’da tamamlamıştır. Anadolu Üniversitesi Banka ve Sigortacılık bölümü mezunudur. Merkez Mahallede ikamet etmektedir. Mustafa & Ümmühan Tankaz çiftinin oğullarıdır. Bir dönem minibüs-dolmuş esnaflığı yapmıştır. Şu an Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Ulaşımpark’ta görev yapmaktadır. Evli ve üç çocuk babasıdır.

6- Yasin Kakıcı

1983 Kandıra – Karaağaç doğumludur. Merkez Mahallede ikamet etmektedir. Muzaffer -merhume-Kadriye Kakıcı çiftinin küçük oğullarıdır. İlk ve orta öğrenimini Karaağaç’ta, liseyi ise Kandıra’da tamamlamıştır. Elektrik ve sıhhi tesisat işleriyle ilgilenmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

7- Turgut Birdal

1988 Kandıra – Karaağaç doğumludur. Topallar Mahallesinde ikamet etmektedir. -Merhum- Aziz & Nursel Birdal çiftinin oğullarıdır. İlk ve orta öğrenimini Karaağaç’ta, liseyi ise Kandıra’da tamamlamıştır. Anadolu Üniversitesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi bölümü mezunudur. Bir süre özel güvenlik görevlisi olarak çalışmıştır. Şu an çiftçilikle meşgul olmaktadır. Bekardır.