DOLAR32,5398% 0.15
EURO34,9172% -0.2
STERLIN40,8596% -0.16
FRANG35,6658% 0.07
ALTIN2.434,64% -0,06
BITCOIN64.517,220.348

Oğulları Askere Gidince Aile Perişan Oldu

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Oğulları Askere Gidince Aile Perişan Oldu

Köyümüz sakinlerinden Karşı mahallede ikamet etmekte olan Ali-Gülaser KISA çiftinin oğulları Yusuf, askere gidince anne ve babası ortada kaldı. Kısa ailesinin eve ekmek götüren tek evlâtları Yusuf’un askere gitmesi, aileyi çok zor durumda bıraktı. Yarı aç yaşayan anne ve baba yardım eli bekliyor…

Ali-Gülaser KISA

 

Köyümüzde ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlayan Ali (70)-Gülaser KISA (55) çiftinin, oğulları Yusuf’u Sivas’a askere gönderince zaten yokluklar içince sürdürdükleri hayatları iyice perişan oldu. Camları-kapıları olmayan bir evde boş tencere ile yaşamak zorunda kalan Kısa çifti, aynı zamanda sağlık problemleri ile mücadele ediyor. İçinde bulundukları durumu ifade etmekte zorlanan baba Ali KISA, sağlık problemi sebebiyle çalışamağını belirtirken; “Oğlumuz Yusuf, askere gitmeden önce günübirlik işlerde çalışarak eve ekmek getiriyordu, gelen üç-beş kuruşla ihtiyaçlarımızı iyi-kötü giderebiliyorduk.” diyerek içinde bulundukları zor durumu dile getirmeye çalıştı.

 

TARLAYI EKEMİYORUZ

 

5 dönüm tarlaları olduğunu söyleyen Ali KISA, “Sağlık problemlerimizden dolayı burayı ekip biçemiyoruz, oğlumun askere gitmesiyle daha da zor günler yaşamaya başladık. Evimize doğru düzgün para girmiyor. Evimize para getiren biri olmadığı gibi askerdeki oğluma harçlık gönderecek imkânım yok, eşimin almış olduğu üç-beş kuruş engelli maaşı hangi birimize yetecek? Sağlık problemlerime rağmen 70 yaşında hâlâ çalışıp eve ekmek götürmeye uğraşıyorum. Devlet büyüklerimizden bize ve asker oğlumuza sahip çıkmalarını istiyorum. Yıllardır yaşam mücadelesi verdiğimiz bu atıl evin de devlet büyüklerimiz ve yetkili merciiler tarafından onarılmasını istiyorum.” dedi.

 

5 AİLE DAHA ZOR DURUMDA

 

Muhtarımız Mehmet ELMACI, Kısa ailesinin zor durumda olduğunu, oğulları Yusuf’un da askere gitmesiyle ailenin daha da zor günler yaşadığını, haneye giren paranın sadece Gülaser KISA’nın engelli maaşı olduğunu ve ailenin de bu parayı askerdeki oğullarına gönderdiğini belirtti. Elmacı: “Köyümüzde Kısa ailesi gibi zor durumda olan 5 hane daha var. Bu ailelerin hepsi yardıma muhtaç aileler. Hayırsever köylülerimizden, vatandaşlardan, siyasilerden, idarecilerden bu ailelere sahip çıkmalarını rica ve talep ediyoruz.” dedi.