DOLAR32,5895% 0.11
EURO35,0309% 0.44
STERLIN40,6873% 0.19
FRANG35,6038% 0.11
ALTIN2.423,17% 0,00
BITCOIN64.282,02-3.469

Nazif Bay Hayatını Kaybetti

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Nazif Bay Hayatını Kaybetti

Karaağaç sakinlerinden Kaynak Mahallesinde ikamet eden Nazif Bay, Koronavirüs sebebiyle tedavi gördüğü hastanede bugün gece saatlerinde hayatını kaybetti.

(Tulumcu Nazif olarak bilinen) Bay, yaklaşık dört yıl önce geçirdiği kalp krizi sonrası hastaneye kaldırılmıştı. Kalp ana damarlarının ikisinde tıkanıklık tespit edilen hastaya anjiyo yapılarak kapalı damarları açılmıştı ancak hastanın kalp krizi geçirdiği sırada vücudunun uzun süre oksijensiz kalması sebebiyle akciğerleri su toplamıştı ve tedavisi belli periyotlarla devam ediyordu.

Edinilen bilgilere göre geçtiğimiz günlerde nefes darlığı yaşamaya başlayan hasta, aile yakınları tarafından Kocaeli’ndeki özel bir hastaneye kaldırılmıştı. Hastaneye yatışı yapılan Bay, tedavisinin tamamlanmasının ardından taburcu edilmişti. Sağlık durumu pek iyi olmayan hastayı son kez görmek isteyen İstanbul’daki aile yakınları Bay’ı evinde ziyaret ederek helallik almak istemişlerdi. Bu ziyaretin ardından kısa bir süre sonra yeniden fenalaşan yaşlı adam, tekrar hastaneye kaldırılmıştı. İstanbul / Maltepe – S.B.Ü. Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan Bay’a Koronavirüs testi yapılmıştı. Test sonucu pozitif çıkan hasta, pandemi ünitesinde tedavi altına alınarak hasta ile temas eden tüm aile fertlerinden de Kovid-19 testi yaptırmaları ve evlerinde tedbir amaçlı 15 gün süreyle karantinada kalmaları istenmişti.

Açıklanan ilk test sonuçlarına göre hastanın eşinde, oğlunda ve kızında Koronavirüs tespit edilmiş, onlar da M. Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmışlardı. Hastaların tedavi sürecinin devam ettiği öğrenilirken vaka sayısının artmasından endişe ediliyor.

Sağlık durumunun ciddiyeti sebebiyle tedavisine yoğun bakım ünitesinde devam edilen Nazif Bay, yapılan tüm müdahalelere rağmen bu gece 00.30 sularında hayatını kaybetti. Cenazesi, gerekli önlemlerin alınması ve resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından aile yakınlarına teslim edilerek Karaağaç’taki hanelerine getirildi. Burada tam donanımlı sağlık personelleri ve gassalların cenaze için gerekli yıkama, kefenleme, tabutlama ve izole işlemlerini tamamlamalarının ardından merhumun naaşı Karaağaç Merkez Mezarlığına götürüldü. Bay’ın cenazesi, bugün 10.30 sularında sağlık personellerinin ve jandarma ekiplerinin nezaretinde sadece birinci derece yakınlarının katılımıyla kılınan cenaze namazının ardından tabutla toprağa verildi.

Karaağaç Haber olarak merhuma Allah’tan (c.c.) rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine baş sağlığı, hastalara da acil şifalar diliyoruz.