DOLAR32,5426% -0.04
EURO35,0392% 0.44
STERLIN40,8793% 0.57
FRANG35,6397% 0.18
ALTIN2.436,60% 0,55
BITCOIN63.504,71-4.431

Mustafa Birdal Ameliyat Oldu

Yayınlanma Tarihi : Google News
Mustafa Birdal Ameliyat Oldu

Köyümüz sakinlerinden Topallar Mahallesi’nde ikamet eden Mustafa Birdal, ameliyat oldu.

mustafa_birdal

Bir süre önce nefes darlığı ve tıkanıklık şikayeti ile doktora başvuran Birdal’nın yapılan muayenesinde, septum deviasyonundan (burun içinde; önde kıkırdak, arkada ise ince bir kemik yapraktan oluşan eğrilikler) kaynaklanan sorun tespit edildi.

mustafa_birdal_ameliyat

Ameliyat edilmesine karar verilen Birdal, bugün sabah saatlerinde M. Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi’nde ameliyat oldu.

birdal_ailesi

Birdal, başarılı geçen operasyonun ardından müşahede servisine alındı. Birdal’ın sağlık durumunun normale dönmesinin ardından birkaç gün içinde taburcu edilmesi bekleniyor.

Septum Deviasyonu (Deviasyon) Nedir?

En sık bilinen ismiyle “deviasyon”, burun orta duvarının orta hattan kayması sonucu yaptığı burun tıkanıklığı halidir. Burun kemiği diye de bilinir. Burun, ortadan duvarla ikiye ayrılmış bir tüneldir. Bu duvarın tıbbi ismi “septum nasale”dir. Her bir tünelin iç eni ve uzunluğu, hacmi birbirine yakın olduğu zaman sağlıklıdır.

burun-tikanikligi

Burun orta duvarı her iki yanında ince bir zarsı tabaka ile kaplıdır. Bu tabakaların arasında ön-üst kısımlarda kıkırdak, arka-alt kısımlarda ise kemik bir duvar yer alır.

deviasyon-turleri

Sağlıklı bir burun, ön kısmındaki giriş deliğindeki darlığın arkasından genişler. Bu geniş yerde havayı ısıtır, nemlendirir, süzer, belli bölgelere (koku bölgesi, sinüsler) yönlendirir ve öylelikle hemen arkasında yer alan üst boğaza geçişine izin verir. Arkadaki üst boğaz (geniz boşluğu) girişi de tıpkı ön giriş deliği gibi dardır.

Girişten çıkışa, burun tünelinin herhangi bir yerindeki bir sorunun varlığı, hava geçişinin engellenmesi demektir. Bunun en sık görülen nedeni de burun orta duvarının yaptığı kabarıklık, çıkıntı, tümsektir.

veli akyüz

Karaağaç Haber olarak Mustafa Birdal ağabeyimize ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Allah (c.c.) acil şifalar versin.