DOLAR32,6229% 0.26
EURO34,8111% 0.32
STERLIN40,3216% 0.33
FRANG35,7504% 0.25
ALTIN2.416,73% -0,66
BITCOIN66.255,390.772

Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun

12 Ocak 2014 Pazar gecesi, tüm insanlığı onurlandırmak üzere dünyamıza teşrif eden iki cihan güneşi sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in, (s.a.v) Mevlidi şeriflerinin 1443. yıl dönümünü idrak edeceğiz. Kendisi insanlığın onuru olan sevgili Peygamberimizin (s.a.v) insanlığa getirdiği varlık anlayışında insan; yaratılmışların en saygını (eşrefi mahlukât), varlığın özü ve zübde-i âlemdir. İnsanın fıtrat ve yaratılış itibariyle onurlu bir varlık olması; İslâm’ın varlık, bilgi ve değer anlayışını şekillendiren en temel unsurlardan biri olmuştur.

Mevlid Kandili

 

Tüm İslam aleminin ibadetle hayırla ve salavatlarla yad ettiği o kutlu gün tüm dünyada heyecanla bekleniyor. İlahiyatçı Hüseyin Yağmur, Allah’ın (cc) bizden ona salat-u selam okumamızı emrettiğini, istediğini belirterek; “Namaz haricinde de ona salat ve selamlar okunmalı. Elfü elfi selatin ve elfü elfi selamün aleyke ya Rasulallah gibi…” diye konuştu.

 

Mevlid Kandili’ni Nasıl Değerlendirmeliyiz? (TIKLA İZLE)

 

Ayrıca Mevlid Kandili yaklaşırken Efendimiz’in (s.a.v) hayatını daha iyi anlamak için yürütülen “Herkes Onu Okuyor” kampanyasına ilgi büyüyor. Projenin amacı Efendiler Efendisi Hz. Muhammed’in (s.av) örnek hayatını öğrenmek ve öğretmek…

İlahiyatçı Yağmur, bu hususta da “Efendimiz’i, acaba nasıl duyabiliriz daha yakından nasıl tanıyabiliriz? Mesela ona ait, onun siyeriyle ilgili bir kitap alıp okuma suretiyle. Ona ait şemail ona ait güzellikleri birlikte yad edebileceğimiz programlar olabilir elbette.” ifadelerini kullandı.