DOLAR32,3567% 0.14
EURO35,2359% 0.02
STERLIN41,1972% 0.04
FRANG36,4624% 0.16
ALTIN2.244,40% 0,04
BITCOIN2.251.440-1.446

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti

Meteoroloji Uyardı: Kar Geliyor!

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Meteoroloji Uyardı: Kar Geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 03 Ocak 2019 Perşembe günü (bugün) Türkiye genelinde hava durumunun nasıl olacağını bir son dakika uyarısıyla duyurdu. Meteorolojiden, kar yağışı uyarıları peş peşe geliyor.

Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun, Türkiye’nin Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava ile Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceğini duyurdu.

Fırtınadan Sonra Tipi Geliyor

İstanbul’da bugün akşam saatlerinden itibaren kuvvetli rüzgar ve fırtına etkili olacak. Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun, İstanbul’da beklenen hava durumuyla ilgili şunları söyledi: “İstanbul’da bugün akşam saatlerinden itibaren yağmur şeklinde başlayacak yağışların gece saatlerinden itibaren Silivri ve Çatalca gibi batı ilçelerden başlayarak karla karışık yağmur ve tipi şeklinde kar; cuma, cumartesi ve pazar günleri ise aralıklarla karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağını tahmin ediyoruz. Aralıklarla görülecek kar yağışlarının, hafta başına kadar iç ve yüksek kesimlerde 5-15 santimetre, kıyı kesimlerde ise daha az olmak üzere örtü yapmasını tahmin ediyoruz. Rüzgarın bugün akşam saatlerinden cuma günü öğle saatlerine kadar kuzey yönlerden fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.” dedi.

Yoğun Kar Yağışı

Yağışların öğle saatlerinden sonra Kıyı Ege, Çanakkale, Denizli, Antalya, Muğla, Adana’nın kuzeyi ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinden sonra Çanakkale, Tekirdağ çevreleri ile Kırklareli’nin kuzey kesimleri ve İstanbul’un batı kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında Türkiye genelinde önemli bir değişiklik olmayacağı, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altında, doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güneyli, Marmara’da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde çok kuvvetli ve fırtına (60-90 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden Yapılan Uyarılar Şöyle:

“Yağışların öğle saatlerinden sonra Kıyı Ege, Denizli, Antalya, Muğla, Adana’nın Kuzeyi ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinden sonra Çanakkale, Tekirdağ çevreleri ile Kırklareli’nin kuzey kesimleri ve İstanbul’un batı kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Rüzgarın öğle saatlerinden sonra Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde çok kuvvetli ve fırtına (60-90 km/sa) şeklinde eseceği beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, soba ve Doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

Bazı İllerimize Göre Hava Durumu İse Şöyle:

İstanbul 7°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden sonra batı kesimlerinden başlamak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra batısında yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Kocaeli 4°C

Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, kuzeyinin yüksekleri kar yağışlı. Bugün itibariyle daha da soğuyacak havayla birlikte cuma ve cumartesi günleri karla karışık yağmur bekleniyor. Hava sıcaklıkları en yüksek 7 derece. Cuma 4, cumartesi 6 derece olması bekleniyor. Gece sıcaklıklarının ise 0-5 derece aralığında olması tahmin ediliyor.

Ankara 5°C

Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, kuzeyinin yüksekleri kar yağışlı.

İzmir 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Antalya 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra batı ilçelerinde, akşam saatlerinden itibaren ise doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Bolu 4°C

Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı.

Samsun 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı.

Elazığ 4°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı.

Diyarbakır 7°C

Çok bulutlu ve yağmurlu, kuzey ve yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı.