DOLAR32,5163% -0.1
EURO34,7959% -0.22
STERLIN40,4743% -0.12
FRANG35,5896% -0.31
ALTIN2.440,50% 0,43
BITCOIN65.160,01-2.487

Mehmet Elmacı Yeniden Aday

Yayınlanma Tarihi : Google News
Mehmet Elmacı Yeniden Aday

Köyümüz sakinlerinden ve muhtarlarından Mehmet Elmacı, 30 Mart yerel seçimlerinde köyümüzden üçüncü kez muhtar adayı olduğunu açıkladı.

 

Mehmet Elmacı

 

Yaklaşan yerel seçimler öncesi, herkes seçim havasına girmiş durumda ve her yerde siyaset konuşulmaya devam ediyor. Köyümüzde iki dönemdir muhtarlık görevini üstlenen Mehmet Elmacı, bir kez daha muhtar adayı olduğunu açıkladı. Kendisiyle yaptığımız söyleşide, başlatmış olduğu çalışmaları tamamlamak ve yeni projelerini hayata geçirmek istediğini dile getiren Elmacı, bir dönem daha muhtarlık yapmak istediğini söyledi. Bize seçim çalışmalarından ve projelerinden bahseden Elmacı, seçmene güvendiğini ve bu seçimden de alnının akı ile galip çıkacağını dile getirdi.

 

Mehmet Elmacı-3

 

Kendisine rakip iki muhtar adayının daha olduğunu ifade eden Elmacı, tecrübesinin kendini daha avantajlı hale getirdiğini aktardı. Eski dönem ve mevcut dönemdeki çalışmalarını sıralayan Elmacı: “Ben muhtar olduğum dönemde Karaağaç’ta halk pazarı yoktu, köyde su sıkıntısı vardı; önce bunları çözdük. 15.12.2012’de Karaağaç Merkez Camii’miz yandı, onu dört ay gibi kısa bir sürede yeniden yaptık. Eski minareyi söktürüp yeni minare yaptırdık. Topallar mahallesinde yatılı Kur’an kursu binasının temelini atarak binanın birinci katını bitirdik. Sekiz kat çekecek şekilde bir temel attık, sıvası ve ince işçiliği kaldı.
……
Yine kapalı düğün salonu binası için hazırlıklarımızı yaptık, temelini kazdırdık, tuğlasını örecek şekilde malzememiz hazır. Projemizde, sadece düğün salonu olmayacak. Yaklaşık 4,500 m²’lik geniş bir alan içerisine otopark yapacağız, spor aletleri koyacağız, yine aynı alan içerisinde köy fırını yaptıracağız, mevcut olan iki çeşmeyi de onarıp aktif hale getireceğiz. Bütün bunları haziran ayı içerisinde tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız. Karaağaç’a 10 km yeni yol yaptırdık, bunun 3,5 km’si sıcak asfalt; 6,5 km de soğuk asfalt olacak şekilde Dağdibi mahallesini Çamkonak’a kadar bağladık. Fevzi Çakmak mahallemize mescit binası yaptık, oraya da bir minare yaptırmayı planlıyoruz. Mescidimize kadro açtırarak hoca tayin ettirdik, bir kaç gün içinde de mescidimizi hizmete açık hale getirmeyi planlıyoruz. Hafız’ın Suyu dediğimiz köy çeşmesinin (kaynak suyu) ihalesi yapıldı, hafta içi onun çalışmaları başlayacak.” diyerek sözlerine devam etti.

 

KARAAĞAÇ HALKINA NE SÖZ VERDİYSEM TAMAMINI YAPTIM

 

Yeni dönem için projelerini sırlayan Elmacı: “Mevcut pazar yerini iyileştirme çalışmalarına başlayacağız ve oraya wc koyarak buradan kazanılan parayı Cami derneğimize maddi kaynak olarak kullanacağız. Pazar yerinin yan tarafına hayvan pazarı da kurarak köylülerimizin hayvanlarını burada pazara çıkarmalarını sağlayacağız. Düğün salonumuzu acilen bitireceğiz ve orayı makul fiyatla kiraya vererek köye gelir imkânı sağlayacağız. Mevcut muhtarlık binamız eski, bu binanın yerine üç katlı bir bina yaptıracağız. Binanın birinci katı iş yeri olacak, ikinci katı muhtarlık binası olacak, üçüncü katı ise misafirhane olarak kullanılacak. Köy muhtarlığına ambulans alacağız. Avrupalı bir arkadaşımdan bunun sözünü aldım, gerekli yasal işlemlerin ardından ambulansı alıp köyümüze getireceğiz.
……
Fevzi Çakmak mahallesindeki top sahası alanına lise binası yaptıracağız. Bunun da sözünü aldım, tapuyu aldıktan sonra il Milli Eğitim Müdürlüğü’ne giderek başvurumuzu yapacağız. Gerekli onayların ardından köy halkı olarak var gücümüzle bu binamızı da yapacağız. Her zaman olduğu gibi Karaağaç İlköğretim Okulu’muza da desteklerimiz devam edecek. Okulda çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilerimize altın ve çeşitli hediyeler vermeye devam edeceğiz. Geleneksel hale getirdiğimiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Karadenizli sanatçıların katılımıyla yapılan şenlikler hız kesmeden devam edecek.
….
Köyümüze gelir getirecek işlerin takipçisi olacağız, kooperatiften ve köye ait mera ve orman gelirlerinden daha etkin şekilde yararlanacağız. İnşaasına başlamış olduğumuz yatılı Kur’an kursu binamızı bitireceğiz. Kur’an kursu binamızın iki katını İstanbul’dan iki hayırsever üstlendi, onlar yaptıracak. Köyümüzde çevre düzenlemesi ve altyapı çalışmalarına hız vereceğiz. Köyümüzde 56 km’lik altyapı ihalesi yapılacak. Köyümüze 15 km’lik bir hatla baraj suyu takviye edilecek. Köyümüzde haşerelerle mücadele için tüm mahalleler etkin olarak ilaçlanacak. Kandıra ve Kocaeli resmi daireleri ile daha etkin ve sıkı kontak kurarak iş takipleri yapılmasını sağlayacağız.” dedi. Büyükşehir yasası gereği bir çok hizmetin Kandıra ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından verileceğini ifade eden Elmacı: “Allah’ın izniyle yeniden muhtar olarak görevime devam edeceğim.” dedi.

 

Her yerde olduğu gibi köyümüzde de hangi adayın muhtar olacağı ve kimin hangi muhtar adayının aza listesinde yer alacağı merakla bekleniyor. Bazı muhtar adayları, aza adaylarını belirlemiş ve listeler halinde kıraathanelerin camlarına asmış. Karaağaç’ta deyim yerindeyse hararetli bir muhtarlık yarışı söz konusu. Yaklaşık 1150 kişinin oy kullanacağı köyde, bakalım sandıktan kim muhtar olarak çıkmayı başaracak.
…..