DOLAR32,6357% 0.29
EURO34,8776% 0.43
STERLIN40,4352% 0.5
FRANG35,8015% 0.31
ALTIN2.418,51% -0,59
BITCOIN66.586,322.795

Leyla Kıcı Adaylıktan Çekildi

Yayınlanma Tarihi : Google News
Leyla Kıcı Adaylıktan Çekildi

Köyümüz sakinlerinden Leyla Kıcı, 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde köyümüzden muhtar adayı olduğunu yaklaşık iki hafta önce sürpriz bir şekilde açıklamıştı. Kıcı, bugün yaptığı açıklamada adaylıktan çekildiğini ifade etti.
.
Leyla Kıcı.
Kıcı, yaptığı açıklamada: “Yaklaşık iki hafta önce köyümüzden muhtar adayı olduğumu açıklamıştım, adaylığımla ilgili gerek sosyal medya üzerinden, gerek telefonla arayan pek çok kişiden destek ve tebrik mesajları aldım. Fakat şu bilinmelidir; ben adaylığımı laf olsun diye ya da siyaset oyunu yapmak amacıyla koymadım. Köyüme hizmet temel şiarımdı.
.
Herkesin bildiği gibi uzun zamandır gündemi meşgul eden 2B düzenlemesi var. Köylülerimiz -buna ben de dahil- bu konuda hep mağdur edildik. Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla siyasilerin köyümüze yaptıkları ziyaretlerde en büyük vaadleri 2B konusunu çözecekleri sözü oldu. Her gelen; ‘Bu sorun bizim sorunumuz, sizi mağdur etmeyeceğiz. Herkesin içi rahat olsun, hukukî düzenleme yapacağız, valiyi aradım vali bey beni burada dövecekler bu işi hallet dedim.’ gibi sözler sarf ederek bizleri kandırmaya devam etti. En son geçen hafta Kocaeli milletvekili İlyas Şeker ve Kandıra Belediye Başkan adayı Ünal Köken’in eşi ile bu konu hakkında tartıştım. Köyde siyasî görüşü bana ters olan bazı kimseler de bu konuda iftirada bulundu. Buna çok ama çok üzüldüm. Benim amacım provokasyon yapmak değil sadece ve sadece hakkımı aramaktı.
.
Tepkim Mehmet Elmacı’ya
.
Köyümüzde benle birlikte 4 muhtar adayı (Mehmet Elmacı, Soner Sıbıç ve Halil Karaağaç) vardı, ben adaylıktan çekildim. Adaylıktan çekilmemdeki en büyük neden; muhtarımız Mehmet Elmacı’nın muhtar olduğunu unutup, köyün-köylünün haklarını savunmak yerine Akp’nin adayıymış gibi onları destekleyen bir çaba içine girmesi, aslında çözülmeyen 2B sorununu halka çözülmüş gibi lanse etmesi ve bu siyasi oyunun içinde bilerek veya bilmeyerek yer alması oldu.
.
Bu olaya tepki olarak adaylığımdan çekildiğimi herkese bildiririm. Beni destekleyen herkese gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.
.
Kıcı’nın bu tepkisi Karaağaç’ta nasıl yankı bulacak? Hep birlikte göreceğiz.
.