DOLAR32,4456% -0.03
EURO34,8065% 0
STERLIN40,7740% 0.45
FRANG35,6623% 0.16
ALTIN2.477,92% 0,63
BITCOIN2.026.989-3.41

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti

Konal, Kandıra ve Köylerini Ziyaret Etti

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Konal, Kandıra ve Köylerini Ziyaret Etti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Giresun İl Başkanı Ertuğrul Gazi Konal, Kandıra ve köylerini ziyaret ederek hemşerileri ile bir araya geldi.

Anadolu’nun Türk yurdu olmasında çok önemli rol oynadıkları tarih otoriteleri tarafından kabul edilen Oğuz Türklerinin 24 kolundan biri ve en kalabalık olanı Çepniler, 11. yüzyılın ikinci yarısından beri bu topraklarda yaşıyor. Üç Okların Gök Han koluna bağlı olan Çepniler, bugün Doğu Karadeniz bölgesi başta olmak üzere ülkemizin çeşitli il ve ilçelerinde yaşamlarını idame ettiriyor. Zaman içinde değişen yaşam şartları, nüfus artışı, ekonomik, sosyal, siyasal vb sebeplerle ülke içinde çeşitli yerlere göç etmek durumunda kalsalar da bugün milyonlarca mensubuyla kocaman bir aile olarak varlıklarını sürdürüyorlar. Zaman içinde çeşitli sebeplere bağlı olarak mekânsal anlamda birbirinden uzak kalan hemşeriler, gönül köprüsü kurarak bir araya gelmeye karar verdi.

Bu sebeple Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Giresun İl Başkanı Ertuğrul Gazi Konal, Kandıra’daki hemşerileri ile tanışıp kaynaşmak için kısa bir gezi ve bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Önce Kandıra’nın tanınan esnaflarından İsmail Hakkı Buruş’u betist ziyaret eden Konal, daha sonra beraberindeki arkadaşları ile Karaağaç’a geçti.

Buradaki vatandaşlarla bir araya gelip tanışan Konal, yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunarak birlik ve beraberlik sağlama, dayanışma, kültürel değerler, organizasyonlar, dernek faaliyetleri, ekonomik ve sosyal yardımlaşma, teknik bilgi paylaşımı vb. konularında istişarede bulundu.

Karaağaç esnafına misafirperverlikleri için teşekkür eden Konal, Giresun’dan getirdiği hediyeleri hemşerilerine takdim ederek Karaağaç esnaflarından Hurşit Tankaz ile Süleyman Henki’ye ise “Şampiyon Giresunspor” bayrağı sözü verdi.