DOLAR32,5154% -0.08
EURO34,9602% 0.33
STERLIN40,8202% 0.56
FRANG35,6051% 0.13
ALTIN2.434,40% 0,46
BITCOIN63.744,00-4.321

Kocaeli ve Trabzon Şehidine Ağlıyor

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Kocaeli ve Trabzon Şehidine Ağlıyor

Hatay Sahil Güvenlik ekiplerinin Samandağ ilçesi açıklarında beliren 2 cesedi kontrol etmek istediği esnada cesetlerin altında bulunan bidonlara yerleştirilen patlayıcıların patlaması sonucu şehit düşen Sözleşmeli Deniz Er Alper Al’ın İzmit’teki evine ateş düştü.

İzmit – Alikahya mahallesi Yuvam Akarca Konutları’nda oturan şehit ailesine acılı haberi, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İzmit İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Kılıç, İzmit Emniyet Müdürü Mehmet Karakaş ve İzmit Müftüsü Musa Bilgiç verdi. Acılı haberin verilmesinin ardından şehit evinin olduğu apartmana ve sokaklara Türk bayrakları asılırken, olayı duyan şehit yakınları taziye için Alper Al’ın baba evine gelmeye başladı.

Hatay’ın Samandağ İlçesi’nde patlayıcı tuzaklanan filikanın infilak etmesiyle şehit olan 23 yaşındaki Sözleşmeli Er Alper Al’ın naaşı, bugün Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlanacak. Al ailesi, cenaze töreni için akşam saatlerinde Trabzon’a gitti.

Acı haberi alan aile yasa boğulurken 4 çocuklu Al ailesinin en küçüğü olan Alper Al’ın ağabeyi Utku Al’ın da jandarma yüzbaşı olarak Ankara’da görev yaptığı öğrenildi. Gözyaşları arasında dün akşam oğluyla görüştüğünü söyleyen baba Mehmet Al, “Vatan-millet sağ olsun. Akşam saat 22.00’de görüştük, sabah haberini aldık. 23 yaşındaki bebeğimi uğurladım. Annem, babam ve sülalemizin yüzde yetmişi Trabzon’da. Oraya gitmemiz gerekiyor. Akşam kandilimizi kutladı ve arkadaşlarıyla namaza gideceğini söyledi. Sabah saat 06.00’da da seyre gideceğini söylemişti. İhbar gelmiş, cesedi kancayla çekerken bomba düzeneği koymuşlar. İnfilak ediyor yanındaki arkadaşı da yaralanıyor. Yüzbaşı ile görüştüm cenazeyi bu akşam Trabzon’a göndermeye çalışacağını söyledi. Yarın ikindi namazında Trabzon’da defnedeceğiz.” dedi.

Samandağ’daki patlamada şehit düşen Sözleşmeli Er Alper Al’ın cenazesi, akşam saatlerinde Hatay’da düzenlenen törenin ardından memleketi Trabzon’a gönderildi. Şehit Al’ın cenazi için Serinyol ilçesi 121’inci Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Törene; Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanvekili Serdar Güven, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, Garnizon ve Serinyol 121’inci Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı Kurmay Albay Özcan Erdem, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ ile çok sayıda protokol üyesi ve şehidin Kocaeli’den gelen akrabaları katıldı.

Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu tarafından şehit için dualar edilmesinin ardından cenaze, konvoy eşliğinde Hatay Havaalanı’na götürüldü. Şehidin cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Trabzon’a gönderildi.

Karaağaç Haber olarak şehidimize ve tüm şehitlerimize Allah’tan (c.c.) rahmet, kederli ailelerine ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. Allah (c.c.) sabır versin.