DOLAR32,3068% 0.16
EURO35,0638% -0.19
STERLIN40,9744% -0.14
FRANG35,6745% -0.11
ALTIN2.273,27% -0,19
BITCOIN2.258.601-0.683

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti

Kefken Açıklarında Tespit Edilen Mayın İmha Edildi

Yayınlanma Tarihi : Google News
Kefken Açıklarında Tespit Edilen Mayın İmha Edildi

Milli Savunma Bakanlığı, Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlı Kefken açıklarında tespit edilen mayının Sualtı Savunma Grup Komutanlığı (SAS) timleri tarafından imha edildiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) yapılan açıklamada Kefken açıklarında görülen cismin deniz karakol uçağı tarafından mayın olarak teşhis edildiği belirtildi. Açıklamaya göre bölge emniyete alındı, tespit edilen mayın Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı SAS timlerince imha edildi.

Karadeniz’de Üçüncü Kez Mayın Paniği Yaşandı

Devam eden Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle Ukrayna tarafından denize döşenen mayınlar, fırtına ve dalga sebebiyle bağlı oldukları zincirlerden koparak sürüklenmeye başlamıştı. Daha önce de İstanbul Boğazı girişinde ve İğneada açıklarında tespit edilen iki mayın etkisiz hale getirilmişti.

Bakanlığın sosyal medya hesabındaki paylaşıma göre Karadeniz’deki mayın tehlikesine karşı Batı Karadeniz Bölümünde deniz karakol uçağı, helikopter, İHA ile havadan gerçekleştirilen mayın gözetleme faaliyetlerine ilave olarak denizden mayın avlama gemisi ve karakol gemileri destek sağlıyor.

Engin ve Aydın sınıflarındaki mayın avlama gemileri, sonar sistemleri ve insansız su altı araçları ile mayınla mücadele konusunda önemli görevler üstlenirken mayınların tespitinde hafif otonom su altı cihazı kullanılıyor. Mayının tespitinin ardından ise imha görevi için sıra SAS timlerine geliyor. Mayının tespit edildiği bölgenin özelliğine göre gemiden veya helikopterden indirilen timler, ilk olarak emniyeti sağlıyor. Bölge emniyetinin alınmasının ardından mayınlar imha ediliyor.

Öte yandan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Romanya ve Bulgaristan Deniz Kuvvetleri dâhil ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla koordineli olarak gerekli tedbirler alınmaya devam ediyor.