DOLAR32,4802% -0.04
EURO34,7679% -0.65
STERLIN40,5633% -0.62
FRANG35,5223% -0.29
ALTIN2.439,88% 0,15
BITCOIN63.646,55-0.845

Kaynarca-Karasu-Kandıra Sınır Yolları Geçişe Kapatıldı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Kaynarca-Karasu-Kandıra Sınır Yolları Geçişe Kapatıldı

Sakarya’da, Koronavirüs önlemleri kapsamında araç trafiğine kapatılan yol sayısı arttı. Sakarya’nın Kaynarca ve Karasu ilçeleriyle sınır komşusu olan Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlı mahallelerdeki ana yolların bir bölümünde, ara yolların ise tamamında araç giriş çıkışı yasaklandı.

Bilindiği üzere yaklaşık iki hafta önce alınan kararla 30 büyükşehir ili ve Zonguldak’a giriş-çıkışlar yasaklanmış, izinler ise valilik onayına bağlı kılınmıştı. Bu sebeple komşu iki büyükşehir ili olan Sakarya ve Kocaeli’de alınan tedbirler her geçen gün artıyor.

Sakarya valiliğinin aldığı karar gereği Kaynarca – Karasu – Kandıra sınırında yer alan mahallelerdeki ana yolların bir kısmı, ara yolların ise tamamı araç trafiğine kapatıldı. Kaynarca ilçe jandarma personeli ve Kaynarca Belediyesi personeli, Kandıra’dan Kaynarca ve Karasu’ya geçiş güzergahında bulunan mahalle yollarının tamamını yola dökülen hafriyat toprağı ile trafiğe kapattı.

Bugün akşam saatlerinde telefonla arayarak kendilerinden bilgi edindiğimiz jandarma personeli sitemize yaptığı açıklamada, yolların Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan valilik kararı gereği trafiğe kapatıldığını, daha önce açıklanan giriş çıkış yasağına rağmen komşu iki ilde yaşayan vatandaşların sınır güzergahlarında bulunan mahalli yollar üzerinden Sakarya ve Kocaeli hattına çok fazla giriş çıkış yaptıklarını, bu durumu fiziki olarak kontrol etmenin güç olduğunu, bu sebeple böyle bir karar alınarak işleme konulduğunu dile getirdi. İlgili yol güzergahlarının virüs tehlikesi geçene kapalı kalacağı, Kandıra’nın Kaynarca ve Karasu sınırındaki bölgelerde yaşayan vatandaşların Kaynarca’ya, Karasu’ya ve Sakarya’ya ana yol güzergahları üzerinden kontrollü bir şekilde ulaşım sağlayabileceklerinin altı çizildi.

Trafiğe kapatılan güzergahlar arasında Kandıra’nın Karaağaç Mahallesini Sakarya’nın Kaynarca ile Karasu ilçelerine bağlayan Karaağaç-Arifağa mahalle yolu, Kandıra’nın Pınardüzü Mahallesini Sakarya’nın Kaynarca ile Karasu ilçelerine bağlayan Pınardüzü-Karaçalı mahalle yolu bulunuyor.