DOLAR32,3064% 0.54
EURO35,1790% 0.11
STERLIN41,1362% 0.48
FRANG36,3893% 0.08
ALTIN2.243,80% 0,75
BITCOIN2.231.410-1.955

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti

Karşı Mahalleden Topallar’a Yeni Yol Açıldı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Karşı Mahalleden Topallar’a Yeni Yol Açıldı

Karaağaç’ta, Karşı Mahalle ile Topallar Mahallesini birleştiren yeni bir yol açıldı. Karşı Mahalle – Hicret Sokak üzerinde bulunan ve şu an Mehmet Sıbıç’ın (Pompali olarak bilinen) sahibi olduğu tarla güzergahı üzerinden Topallar Mahallesine kestirme bir yolla kolaylıkla ulaşılabilecek.

Proje yaklaşık 30 yıl önce -merhum- İsmail Hakkı Sıbıç ile kardeşi -merhum- Hacı Kemal Sıbıç arasında varılan mutabakatla gündeme alınmıştı. Eskiden iki kardeşin sahibi olduğu iki farklı tarlanın tam ortasından Topallar Mahallesine patika bir yol iniyordu ve bu yol için ayrılan pay, İsmail Hakkı Sıbıç’a aitti. Hacı Kemal Sıbıç da ağabeyine bu yolun ücretini ödeyip ilgili yol payını kendi tarlasına katarak tarlasının iki yakasını birleştirmiş, yol için ayrılacak yeni bölümün ise İsmail Hakkı Sıbıç ile Ahmet Tozan’ın sınır hattından aşağı doğru verilmesini istemişti ve ilgili düzenleme yapılan muhtarlık senediyle imza altına alınmıştı.

Karaağaç’ta 2013 yılında yapılan tapu-kadastro çalışmalarıyla birlikte ilgili tarla yolu resmileşmiş ve güncel haritadaki yerini almıştı. İsmail Hakkı Sıbıç’ın oğlu Mehmet Sıbıç, şu an kendisine ait olan tarlanın sınırını 3 metre geri çekerek yeni yolu ulaşıma açmış oldu. Artık Karşı Mahalleden Topallar Mahallesine yaklaşık 700 metre uzunluğundaki bir yol üzerinden rahatlıkla ulaşılabilecek. Karaağaç Haber olarak böylesi güzel ve hayırlı işlere vesile olan büyüklerimize Allah’tan rahmet diliyor, şükranlarımızı sunuyoruz.