DOLAR32,4989% 0.25
EURO34,5934% 0.27
STERLIN40,4802% 0.27
FRANG35,6035% 0.1
ALTIN2.489,93% 0,27
BITCOIN2.065.548-4.273

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti

Karadenizli Sanatçı Sait Uçar Hayatını Kaybetti

Yayınlanma Tarihi : Google News
Karadenizli Sanatçı Sait Uçar Hayatını Kaybetti

Karadenizli ses ve kemençe sanatçısı Sait Uçar, bugün 22.00 sularında hayatını kaybetti.

Uçar’da birkaç yıl önce kanser rahatsızlığı gelişmişti. Daha önce iki kez beyin ameliyatı olan, tedavisi ve kontrolleri devam eden sanatçı, amansız hastalığın yeniden nüksetmesi sebebiyle yaşamını yitirdi.

Sanatçının acı haberini menajeri Naz Özcan duyurdu. Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda: “Sanatçımız, çınarımız, canımız Sait Uçar’ı kaybettik. Mekanı cennet olsun. Allah bizlere ve sevenlerine sabır versin.’’ ifadelerine yer verdi.

Sait Uçar’ın naaşının gerekli resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından yarın gün içinde aile yakınlarına teslim edilmesi, oradan hareketle de memleketi Trabzon / Maçka – Hamsiköy’e götürülmesi bekleniyor. Cenazesinin 10 Şubat 2022 Perşembe günü baba ocağında helallik alınmasının akabinde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Hamsiköy Mezarlığında toprağa verileceği öğrenildi.

Sait Uçar Kimdir?

Müzisyen, şarkıcı, kemençe ve ses sanatçısı Sait Uçar, 03 Nisan 1962 tarihinde Trabzon’un Maçka ilçesine bağlı Hamsiköy’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Hamsiköy İlköğretim okulunda tamamladı. Ortaöğrenimine Trabzon Ticaret Lisesi’nde devam etti. Liseyi bitirdikten sonra çalışmalarına İstanbul Radyosunda devam etti. Daha sonra TRT’nin açmış olduğu ses ve saz sınavına katıldı. İlk albümü olan “Tütmezdi Bacaları”nı 1980 yılında Harika Müzik Yapım’dan çıkardı.

Sait Uçar’ın kemençeye olan ilgisi çocukluk yıllarına dayanmaktadır. 24 albümünde sözü ve müziği tamamen kendisine ait olan Sait Uçar, ilk bestesini ortaokul yıllarında yaparak dikkatleri üzerine toplamıştır. ‘Askere Gidişin’, ‘Almanya Paraları’, ‘Ben Köyümü Özledim’, ‘Yaprak Gibi Açarım’, ‘Vurun Benim Sevdamı’, ‘İlacım Var Ellerde’, ‘Düşme El Ocağına’, ‘Rüyalarım Çok Acı’, ‘Kuku’ ‘Kadırga Geceleri’, ‘Elimde Değil Gülmek’, ‘Yorgunum Yorgun Deli’, ‘Yeşimim’, ‘Ben Köyümü Özledim’, ‘Benim İlacım Yayla’, ‘Davacıyım Yıllara’, ‘Evi Yakan Başkası’, ‘Tubaların Tubası’, ‘Madur Mudur’, ‘Yalancı’, Kar Yağar İnce İnce ve son albümü olan Keyvan’ı çıkartarak çok iyi bir tiraj elde etmiştir.

Yalancı albümünün ilk klipini ”Bir Sağdan Bir Soldan” parçasına yönetmen Serdar Seki tarafından çekmiştir. Aynı zamanda bu klipinde kendisine dünyaca ünlü kemençe sanatçılarından biri olan Yunan asıllı İllektra eşlik etmiştir. Yaklaşık 26 yıldır profesyonel olarak müzikle iç içe olan Karadeniz müziğinin usta ismi Sait Uçar’ın her çıkardığı albümü yüzbinler satmıştır.

Karadeniz’de adeta bir kahraman olan Sait Uçar, kendi tarzını kabul ettirerek sevenlerinin gönlünde her zaman yer almıştır. İsmail Türüt’ün birçok albümünde imzası olan sanatçı, daha sonra Davut Güloğlu, Hülya Polat, Fadime, Bizim Gönül başta olmak üzere daha birçok Karadenizli sanatçının albümünde besteleriyle yer almıştır. En çok tiraj yakalayan ”Davalı” ve “Madur Mudur” adlı albümleri olmuştur. Bugüne kadar ilk kez Karadenizli bir sanatçı roman havasıyla kemençeyi bir araya getirmeyi başarmıştır.

Evli ve iki çocuk babası olan Sait Uçar’ın, çocuklarının ikisi de müzikle ilgilenmektedir. Bir oğlu kemençe sanatçısı olan Uçar’ın diğer oğlu da müzik yapımcısıdır.

Karaağaç Haber olarak Karadeniz’in Çepni sesi Sait Uçar’a Allah’tan (c.c.) rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. Mekanı cennet olsun.