DOLAR32,3139% 0.19
EURO35,0759% -0.17
STERLIN40,8778% -0.36
FRANG35,6748% -0.11
ALTIN2.277,70% 0,01
BITCOIN2.290.4091.291

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti

Karaağaç’tan Babalı’ya Yürüyüş Yolu Yapılacak

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Karaağaç’tan Babalı’ya Yürüyüş Yolu Yapılacak

Büyükşehir belediyeleri, köy statüsünden çıkarılıp mahalleye dönüştürülen yerleşim birimlerine yönelik hizmetlerini arttırıyor. Bu düzenlemeyle birlikte, Kocaeli’nin en büyük ve en kalabalık mahallelerinden olan Karaağaç da hak ettiği hizmetleri son yıllarda almaya başladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli’nde yaşayan herkesin yeşilin her tonunu bulabilecekleri doğa harikası olan yerleri görmesini arzu ettiğini ifade etmişti. Sağlıklı yaşama ve spora verdiği önemi de her fırsatta gösteren Karaosmanoğlu; kaymakamlar, belediye başkanları, yerel yöneticiler, sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri, kadın meclisleri temsilcileri ve belediye personelleriyle birlikte sağlıklı yaşam yürüyüşlerine katılıyor.

Başkan Karaosmanoğlu, vatandaşların da doğayla baş başa kalarak yürüyüş ve spor yapabilmeleri adına Kocaeli genelindeki bir çok bölgede yürüyüş ve bisiklet parkuru yapılması talimatı vermişti. Bu bağlamda Karaağaç ile Babalı Mahalleleri arasında da yürüyüş ve bisiklet yolu yapılacak.

Karaağaç – Karşı Mahalleden başlayıp Orta Bostan, Kömür Ocağı ve Donmaz (Dombaz) Deresi mevkilerinden geçerek Babalı sahiline uzanacak olan yaklaşık 10 km uzunluğunda bir yürüyüş yolu inşa edilmesi planlanıyor. Yapılacak çevre düzenlemeleri ile vatandaşlar maviyle yeşilin muhteşem uyumunda buluşacak.




Ayrıca her yıl Karaağaç’ta düzenlenen 21 Mayıs 1864 Büyük Çerkez Sürgününü Anma Günü etkinliklerine katılan on binlerce Kafkasyalı, bu yürüyüş yolunu kullanarak Babalı’ya geçecek. Projenin yakın bir zamanda hayata geçirileceği öğrenildi.