DOLAR32,5738% 0.07
EURO34,9179% 0.09
STERLIN40,6253% 0.24
FRANG35,7286% 0.08
ALTIN2.438,57% 0,35
BITCOIN66.763,750.401

Karaağaç’ta Yangın

Yayınlanma Tarihi : Google News
Karaağaç’ta Yangın

Köyümüz sakinlerinden Kaynak mahallesinde ikamet eden Şükrü Kakıcı’nın (Hoca Bilal’ın Şükrü olarak bilinen) evinde yangın çıktı.

şükrü kakıcı-01-min

Edindiğimiz bilgilere göre bacadan çıktığı tahmin edilen yangın, Kakıcı’nın evini kül etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin geç müdahale ettiği yangın, uzun uğraşlar sonucu söndürüldü.

şükrü kakıcı-2

Soba ile ısıtılan evin bacası, aşırı ısı sebebiyle ahşap olan çatı malzemesini tutuşturdu. Kısa sürede büyüyen yangın, kargir binayı kül etti. Bina, kullanılamaz hale gelirken evdeki tüm eşyalar yandı. Yanmaktan son anda kurtulan aile bireyleri, gözyaşlarını tutamadı.

şükrü kakıcı-1

İLK MÜDAHALEYİ VATANDAŞLAR YAPTI

Yangına ilk müdahaleyi Kakıcı’nın komşuları ve köylüler yaptı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin olası bir yangın durumunda erken müdahale için merkeze uzak köylere hibe ettiği portatif iftaiye tankerinin bakım için tamirde olması ya da tavuk çiftliği yıkamak için köylülerden birine verilmesi sebebiyle yangına müdahale gecikti. Vatandaşlar yangını çaresiz gözlerle seyretmek durumunda kaldı.

Kar yağışı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yol açma çalışmalarını ihmal etmesi sebebiyle itfaiye ekipleri yangına geç müdahale etti.

kakıcı-min

Binadan geriye kül yığını kaldı. Yangında ölen ve yaralanan olmaması en büyük teselli oldu.

Yanan binadan geriye sadece birkaç yıl önce çektiğimiz bu kare kaldı.

kakıcı-2-min

Çıkan yangın, Kakıcı’nın içinde bulunduğu zor durumu bir kez daha gözler önüne serdi. %80 görme kaybı bulunan ve yaklaşık 2 yıl önce geçirdiği kalp krizi sonrası ameliyat (by-pass) olan Kakıcı, tek varlığı olan derme-çatma bu binada kalıyordu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun birkaç yıl önceki Karaağaç ziyatinde Kakıcı, yetkililere bakıma muhtaç olduğunu ve kendisine ev yapılmasını istemişti. Kakıcı’ya verilen sözler tutulmadı. İçinde bulunduğu maddi-manevi zorluklarla boğuşan Kakıcı’nın başını soktuğu evi de ihmal sonucu kül oldu. Kış ortasında çaresiz kalan Kakıcı ve ailesini daha zor günler bekliyor.

Karaağaç Haber olarak Şükrü Kakıcı ağabeyimize ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.