DOLAR32,5311% -0.04
EURO34,9338% 0.16
STERLIN40,7306% 0.29
FRANG35,5648% 0
ALTIN2.436,85% 0,56
BITCOIN63.429,83-4.406

Karaağaç’ta Skandal İddia!

Yayınlanma Tarihi : Google News
Karaağaç’ta Skandal İddia!

Karaağaç, ortaya atılan skandal bir iddiayla sarsıldı. Karaağaç’ta imam olarak görevli M.E.Ö.’nün adı skandal bir iddia ile gündemde.

Bilindiği üzere Diyanet İşleri Başkanlığı, valilikler aracılığı ile belli periyotlarla il ve ilçe bünyesindeki camilerde, ülkemizde ve yurtdışı genelinde yapımı devam eden kurumlar için yardım talebinde bulunuyor.

Kocaeli Valiliği’nin talimatıyla üç hafta önce cuma günü ülke genelinde yapımı devam eden hayır kurumları için il genelindeki camilerde yardım toplanılması talebinde bulunulmuştu.

İddiaya göre, cami çıkışı cemaatten 455 lira yardım toplandı. Toplanan yardım parası, Karaağaç Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği üyeleri ile cami imamı M.E.Ö. tarafından tutanakla imza altına alındı. Tutanak ve toplanan 455 lira, Kandıra İlçe Müftülüğü’ne teslim edilmek üzere cami imamı M.E.Ö.’ye verildi. İmam M.E.Ö. de toplanan yardım parasını ilçe müftülüğündeki ilgili kaleme teslim ederek makbuz aldı.

Daha sonra dernek üyelerinden birisi, hangi camiden ne kadar yardım toplandığını merak edip ilçe müftülüğünü aradı. İlçe müftülüğünden konu ile bilgi alan kişi, sıra Karaağaç Merkez Camii’ne geldiğinde duydukları karşısında şoke oldu. Müftülük yetkilileri, ilgili kişiye Merkez Camii’nden 155 lira toplandığını ifade etti. Bir yanlışlık olup olmadığını soran kişiye yetkililer; toplanan paranın tutanak altında teslim alındığını ve tüm üyeler ile cami imamının tutanağın altında imzasının olduğunu ve herhangi bir yanlışlık olmadığını ifade etti.

Durum karşısında şüphelenen üye, dernek başkanı ve diğer üyelere danışarak konunun araştırılması talebinde bulundu. Birlikte Kandıra İlçe Müftülüğü’ne giden üyeler, Kandıra Müftüsü ve yetkililer ile görüşerek konunun incelenmesini istedi. Yapılan incelemede, tutulan yardım tutanağında usulsüzlük tespit edildi.

İmam M.E.Ö.’nün evrakta sahtecilik yaparak başka bir tutanak hazırlayıp dernek üyelerinin yerine imza attığı ve müftülük kalemindeki görevlinin kaşesinden yaptırıp makbuzu kaşeleyerek zimmetine para geçirdiği iddia ediliyor. Yani toplanan 455 lira, gerçek tutanakla imza altına alındıktan sonra M.E.Ö.’nün başka bir tutanak hazırlayıp dernek üyelerinin de yerine imza atarak 155 lira toplanmış gibi gösterip müftülüğe teslim ettiği, ardından aldığı teslim makbuzuna da aynı şekilde yetkilinin imzasını atıp kaşesini basarak 455 lira teslim edilmiş gibi gösterdiği ve dernek üyelerine de bu makbuzu verdiği iddia ediliyor.

İmam M.E.Ö. tüm iddia ve suçlamaları reddederek yanlış anlaşıldığını, konunun sanılanın aksine tamamen iyi niyetin kötüye yorulmasından kaynaklandığını ifade ettiği öğrenildi. M.E.Ö.’nün, “valilik talimatıyla il genelinde her hafta farklı bir yardım talebi ile sergi günleri düzenleniyor. Bizimki bir köy camisi ve camiye gelen cemaat sayısı belli. Ben her hafta aynı cemaatten yardım talebinde bulunmak durumunda kalıyorum. Bu durum hem beni hem de cemaati rahatsız ediyor. ‘Hoca bu hafta da para isteyecek mi?’ diye şakalaşıp gülüşmeler bile oluyor. Ben de her hafta yardım toplamaktansa, ayda bir kez yardım toplayıp 4 haftaya bölerek sanki her hafta toplanıyormuş gibi gösterip müftülüğe parça parça teslim ediyordum. Bazen de toplanan yardım paralarının bir kısmı ile Kur’an kursu öğrencilerine ve çocuklara camiyi sevsinler-alışsınlar diye meyve suyu, kek vb. şeyler alıyordum. Bunu herkes biliyor. Yanlış bir şey yapmadım ama hatalarım var. Böyle bir zan altında kalacağımı tahmin etmiyordum.” dediği öğrenildi.

Kandıra Müftülüğü’nün konu ile ilgili soruşturması sürüyor. İddialar, gerekli inceleme ve araştırma yapıldıktan sonra netlik kazanacak.

uyari_1

Karaağaç Haber olarak yayın politikamız gereği kimseyi zan altında bırakmadan, hedef göstermeden, suçlamadan ve kişi haklarına saldırmadan yayın yapmayı sürdürüyoruz. Bu haberi yapmamızdaki asıl amaç, kamu adına görevli kişilerin tamamen iyi niyetlerinden dahi olsa, yaptıkları işlerde daha fazla dikkatli olmaları ve yanlış anlaşılmaya mahal vermeden, insanların içinde kuşku bırakmadan görevlerini yerine getirmelerini ifade etmek içindir.