DOLAR32,3759% 0.15
EURO35,3249% 0.11
STERLIN41,5382% 0.71
FRANG35,9293% 0.18
ALTIN2.324,45% 0,17
BITCOIN2.291.1962.165

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti

Karaağaç’ta Siyasî Rekabet Artıyor

Yayınlanma Tarihi : Google News
Karaağaç’ta Siyasî Rekabet Artıyor

Köyümüz esnaflarından Halil Karaağaç ve köyümüz sakinlerinden Şeref Kuşdil, 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde köyümüzden muhtar adayı olduklarını daha önce kamuoyu ile paylaşmışlardı. Halil Karaağaç ve Şeref Kuşdil, diğer muhtar adayları Mehmet Elmacı, Soner Sıbıç ve Leyla Kıcı’nın potansiyel oyların büyük bir bölümünü paylaşabileceği ve bunun Halil Karaağaç ile Şeref Kuşdil’in muhtar seçilmelerine risk oluşturabileceği ihtimaline karşı, ittifak yapmaya karar verdi. Şeref Kuşdil, muhtar adaylığından çekilerek Halil Karaağaç’a destek vereceğini açıkladı. Halil Karaağaç da Şeref Kuşdil’in bu jestine karşılık, onu kendi aza listesinde ilk sıraya aldı.
.
Şeref Kuşdil.
Şeref Kuşdil, yaptığı açıklamada: “Karaağaç’ta beş muhtar adayının olması, oyların bölünme ihtimalini artıracaktı. Ben de değerli büyüğüm Halil Karaağaç ile ittifak yaparak adaylıktan çekildim. Halil ağabeyimin projeleri ile benim projelerimi birleştirerek daha güzel bir Karaağaç için bundan sonra birlikte çalışacağız.” dedi.
.
Halil Karaağaç-2.
Halil Karaağaç ise: “Şeref kardeşimin beni destekliyor olması beni çok onure etti. Karaağaçlılar olarak her birimiz köyümüz için elimizden geleni yapmaya hazırız. Bu, sadece benim için geçerli olan bir durum değil. Diğer muhtar adayı arkadaşlarımız için de öyle. Onlar da Karaağaç’a hizmet için aday oldular, kimseyi kötüleyecek değilim. Aramızdaki fark; bizim projelerimizin farklı olması ve bu işi hakkıyla yapacağımıza olan inancımızdır. Şeref Kuşdil kardeşime desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum, Allah nasip ederse bundan sonra 1. azam olarak birlikte çalışacağız.” dedi.
.
Halil Karaağaç-3.
1956 Karaağaç doğumlu olan ve köyümüzde nalburiye dükkanı işleten Halil Karaağaç, aynı zamanda Sınırlı ve Sorumlu Karaağaç Tarımsal Kalkınma Kooperatifi başkanlığını da yürütüyor. 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde muhtarlık makamına adaylığını koyan Karaağaç, kendisiyle yaptığımız söyleşide projelerini bizlerle paylaştı. Bir çok tarımsal birliğin kurucu üyelerinden olan Karaağaç, bu alandaki tecrübelerinden yararlanarak Karaağaç’ı sosyal ve ekonomik anlamda daha yaşanabilir bir hale getirmeyi planladığını aktardı.Mehmet Elmacı’nın muhtarlığı süresince tamamlan-a-mayan çalışmaları ve kendi projelerini hayata geçirmeyi taahhüt eden Karaağaç: “Karaağaç gençleri sportif faaliyetlerden mahrum kalıyor, futbol oynamak için bile Kandıra ve Kaynarca’ya gitmek zorunda kalıyorlar. Onların bu taleplerine cevap vererek köyümüze kapalı futbol sahası (halı saha) kazandıracağız. Köyümüzün şebeke suyu çok kireçli olduğundan içme suyumuza arıtma sistemi yaptıracağız. Köy bütçesi ile alacağımız 27+1 kişilik otobüsü; düğün, eğlence, cenaze vb. durumlarda halkımızın hizmetine sunacağız.
.
Köyümüz öğrenci potansiyeline sahip bir yer. Köyümüze lise yaptırarak eğitim sorununu halledeceğiz. Köyümüzde yakıt sorunu var, bu konuyla alakalı çalışmalarımız olacak. Köyümüzde hayvan gübrelerinden daha etkin şekilde yararlanarak biogaz üretimi yapacağız ve köylülerimize bedava yakıt imkanı sağlayacağız. Köyümüze hakim tepe noktalara rüzgar enerji santralleri kuracağız ve elektrik ihtiyacımızı da kendi imkânlarımızla sağlamış olacağız. Karaağaç Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bünyesinde kurmuş olduğumuz şu an işletmesi durmuş olan soğuk hava depomuzu (süt şoklama merkezi) mandıraya çevirerek süt mamülleri elde edip piyasaya süreceğiz.
.
Köylülerimizi kalkındırma adına daha önce yüz aileye uygulamış olduğumuz iki adet büyükbaş hayvan edindirme çalışmamıza benzer bir projemiz daha olacak. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nın da desteğiyle köy tüzel kişiliğine ait toplu hayvan bakım merkezi kurarak köylülerimizin bu tür projelerden daha etkin şekilde yararlanmalarını sağlayacağız. Büyükşehir yasasının çıkmasıyla köyümüz, Kocaeli’nin mahallesi konumuna geldi. Köyümüz ne kadar gelişse de orman köyü vasfımızı yitirmeden çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.
.

“Projelerimizin hayata geçmesi için 30 Mart yerel seçimlerinde herkesten destek bekliyorum. Allah nasip ederse köyümüze muhtar olarak hizmet etmeye devam edeceğim.” diyen Karaağaç, herkesi oy kullanmaya davet etti.
.