DOLAR32,5895% 0.11
EURO35,0309% 0.44
STERLIN40,6873% 0.19
FRANG35,6038% 0.11
ALTIN2.423,17% 0,00
BITCOIN64.282,02-3.469

Karaağaç’ta Koronavirüs Şoku: 6 Pozitif Vaka!

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Karaağaç’ta Koronavirüs Şoku: 6 Pozitif Vaka!

Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) salgını yayılmaya devam ediyor. İlk olarak 1 Aralık 2019’da Çin’in Hubei bölgesinin başkenti olan Vuhan’da (Wuhan) ortaya çıkan virüs nedeniyle tüm ülkeler alarma geçti. Dünya genelinde salgının yayılmadığı bölge neredeyse kalmadı.

Özellikle kış ve ilkbahar aylarında etkisi yoğun olarak hissedilen Koronavirüs nedeniyle yüz binlerce insan hayatını kaybederken milyonlarca insan da bu hastalığın pençesinde boğuşmaya devam ediyor. Virüs insandan insana, havada veya yüzeylerde bulunan virüs içeren damlacıkların nefes yoluyla vücuda girmesiyle çok kolay bir şekilde yayılabiliyor. Bu durumun son örneği geçtiğimiz gün Karaağaç’ta yaşandı.

Edinilen bilgilere göre Karaağaç – Kaynak Mahallesinde ikamet eden ve birkaç yıldan beri ciddi kronik rahatsızlıkları bulunan Nazif B. Kocaeli’deki özel bir hastanede bir süredir tedavi görüyordu. Geçtiğimiz gün taburcu edilen hastayı İstanbul’da ikamet eden aile yakınları ziyaret etmek istedi. Bu ziyaretin ardından birkaç gün sonra yeniden rahatsızlanan Nazif B. tekrar hastaneye kaldırıldı. Hastanede yapılan Covid-19 testi pozitif çıkan yaşlı adam hemen pandemi ünitesinde tedavi altına alındı. Nazif B. ile temas ettiği düşünülen tüm aile yakınlarından da Koronavirüs testi yaptırmaları istendi. İlk açıklanan test sonuçlarına göre Nazif B.’nin eşi Fatma B. ile Karaağaç’ta ikamet eden kızları Seher S.’de de virüs tespit edilmesinin ardından anne ve kızı, M. Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Öte yandan Seher S.’nin Kovid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından kendisi ile yakın temaslı aile bireyleri ve kapı komşuları da test yaptırdı. Açıklanan sonuçlara göre Seher S.’nin 3 yaşındaki torunu Yağmur S. ile kapı komşuları Emine K. ve Fadime K.’de de virüs tespit edildi. Seher S. ile temaslı olan Emine K. ve Fadime K. de bugün öğle saatlerinde M. Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Nazif & Fatma B. çiftinin İstanbul’da ikamet eden oğulları, kızları, gelinleri ve torunlarından; Seher S.’nin oğlu, gelini ve torunundan; Emine K.’nin eşi, kızı ve kız kardeşi ile yeğenlerinden; Fadime K.’nin de eşinden kendi evlerinde 15 gün tedbir amaçlı karantinada kalmaları istendi.

Virüsün yayılmasından endişe edilirken Karaağaç Muhtarlığından yapılan anonsla vatandaşlardan Koronavirüs tedbirlerine ve sosyal mesafe kurallarına azami ölçüde dikkat etmeleri istenip sokağa maskesiz çıkılmaması uyarısında bulunuldu.

Karaağaç Haber olarak tüm hastalara acil şifalar diliyoruz.