DOLAR32,5139% -0.1
EURO34,8126% -0.17
STERLIN40,5033% -0.05
FRANG35,6083% -0.25
ALTIN2.426,31% -0,16
BITCOIN65.915,64-0.845

Karaağaç’ta Jeotermal Enerji Umudu

Yayınlanma Tarihi : Google News
Karaağaç’ta Jeotermal Enerji Umudu

Kandıra’nın iki bölgesinde jeotermal (sıcak) su araması yapılması, bölge halkını heyecanlandırdı. Özel şirketlerin Karaağaç ve Çamkonak köylerinde jeotermal su arayışında olması, Kandıra’yı hareketlendirdi. Bölgede sıcak su kaynaklarının bulunması durumunda çok büyük bir değişim olacağa benziyor.
.
jeotermal-2.
Karaağaç ve Çamkonak köylerinde jeotermal enerji olduğu iddiasının ardından özel şirketlerin bu bölgelerde sıcak su araştırması yapması, bölge halkını heyecanlandırdı. Sakarya / Akyazı’lı bir firmanın ruhsat alarak Çamkonak – Uzunkum bölgesinde jeolojik araştırma yapması, Karaağaç – Gülhamam mevkiinde eskiden taş ocağı olarak kullanılan diğer bir alanda başka bir firma tarafından jeotermal su olduğu gerekçesi ile ön çalışma başlatılması, Kandıra’da jeotermal enerji ihtimalini artırdı. Bölgede daha önceden sıcak su kaynakları olduğunun bilinmesi, bu tezi güçlendirdi.
.gülhamam-2.
ACİL OLARAK İNCELENMELİ
.
Bölgede özel şirketler tarafından sürdürülen ön araştırma ile elde edilen verilerin değerlendirilmesi sonucu kuyu açılması ve çıkacak sıcak suyla belki de elektrik santralleri, büyük sera alanları, turizm ve sağlık tesisleri gibi bir çok alanda yatırımın yapılabileceği öngörülüyor.
.
jeotermal-1.
Yapılan araştırma ile ilgili ortak basın açıklaması yapan muhtarımız Mehmet Elmacı ve Çamkonak muhtarı Hasan Ekrem, bölge için konunun çok önemli olduğuna değindiler. ‘’Beklentiler gerçekleşirse evlerin ısıtılmasından elektrik üretimine kadar bir çok alanda jeotermal sudan faydalanmak mümkün olacak. Bu enerji kaynağının ilçemizde olup olmadığı, varsa miktarıyla ilgili çıkan verilerin ivedilikle değerlendirilmesini istiyoruz.” şeklinde beklentilerini dile getirdiler.
.
NERELERDE KULLANILACAK
.
gülhamam.
Yapılan araştırmalardan olumlu sonuç alınması durumunda sıcak sudan elektrik üretimi başta olmak üzere, ısıtma, tropikal bitki yetiştirme, binaların ve kent merkezinin bu sistemle ısıtılması, evlerde sıcak su kullanımı, yüzme havuzu, fizik tedavi merkezlerinde ve daha bir çok alanda bu sudan faydalanılabilecek.
.