DOLAR32,5995% 0.37
EURO34,8313% 0.26
STERLIN40,6414% 0.1
FRANG35,8800% 0.76
ALTIN2.493,04% 0,34
BITCOIN2.125.2025.291

Karaağaç’ta Hırsızlık: Muhtarın Evini Soydular!

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Karaağaç’ta Hırsızlık: Muhtarın Evini Soydular!

Karaağaç Muhtarı Mehmet Elmacı’nın Karşı Mahalledeki evi, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından soyuldu.

Karaağaç’ta tekstil atölyesi işleten ve fındık alım-satım işleriyle de meşgul olan Mehmet Elmacı’nın evine hırsız girdi. Olay, geçtiğimiz gün gece saatlerinde yaşandı. Önceki hafta ortanca kızlarını evlendiren Elmacı ailesi, kızlarının cumartesi akşamı İstanbul / Bağcılar’da gerçekleşen düğününe katıldı. Ailenin evde olmadığı bir zamanı kollayan hırsız ya da hırsızlar, evin alt katındaki pencere kilidini keski veya levye benzeri bir aletle zorlayıp kırarak eve girdi. Kilitli oda kapılarını da kalın tornavida benzeri aletle kırıp evi alt üst eden hırsız-lar, içeride bulunan 7 adet çeyrek altını, nakit 6500 TL parayı ve muhtara istihkak olarak verilen 1000 adet tabanca mermisini çalarak kayıplara karıştı.

Eve döndüklerinde pencere sinekliğinin yere düşmesinden şüphelenen aile, içeri girdiklerinde korkunç manzarayla karşılaşarak şoke oldu. Hemen jandarma ekiplerine ihbarda bulunan Elmacı, evdeki eşyaları kontrol ettiklerinde altınlarının, tabanca mermilerinin ve nakit paralarının bir kısmının çalındığını fark etti. Bölgeye sevk edilen olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı araştırmada, hırsız ya da hırsızların eve pencereden girdikleri ve evi pencereden atlayarak terk ettikleri anlaşıldı. Hırsız-ların, düğünden eve erken dönen aile fertlerine yakalanmamak için acele ettikleri ve kaçarken çaldıkları silah mermilerinden iki kutusunu tarlada düşürdükleri görüldü. Muhtar, şikayetçi olurken kaçan hırsız-ların yakalanması için çalışma ve soruşturma başlatıldı.

Güvenlik Kameraları ve MOBESE’den İzlenecek

Soygunu gerçekleştirenlerin bulunması için Elmacı ailesinin evinin yanı başındaki baz istasyonunun kamera kayıtları, civar bölgelerdeki güvenlik kamerası kayıtları ve MOBESE kayıtları incelenerek hırsızların izi bulunmaya çalışılacak. Ailenin toplam maddi kaybı ve evdeki hasarlarının yaklaşık 20 bin TL civarında olduğu tahmin ediliyor.


Haber sitemize açıklamada bulunan Muhtar Mehmet Elmacı, yaşadıkları üzüntüyü dile getirirken bölgede son yıllarda artış gösteren çeşitli hırsızlık vakalarına karşı vatandaşları daha tedbirli ve dikkatli olmaya davet etti. Herkesin evine ve iş yerlerine imkânları ölçüsünde kamera ve alarm sistemi taktırmaya davet eden Elmacı, bu konuyu yetkili mercilere ileterek mahalle giriş-çıkışlarına MOBESE sistemi kurmalarını bir kez daha talep edeceklerini dile getirdi.

Karaağaç Haber olarak Mehmet Elmacı ağabeyimize ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.